Nameštaj za opremanje male spavaće sobe: 5 korisnih saveta

by | February 11, 2024
Nameštaj za opremanje male spavaće sobe: 5 korisnih saveta

Da biste opremili malu spavaću sobu sa stilom, potrebno je da pokažete maštovitost i snalažljivost birajući pravi nameštaj. Dokaz su 5 sigurnih saveta.

Nameštaj za opremanje male spavaće sobe: Ovih 5 saveta će vam olakšati izbor

Možete spavati u maloj spavaćoj sobi i opremiti je sa stilom: samo trebate da se pobrinite da poštujete nekoliko pravila za praktičnu, pametnu i stilizovanu spavaću sobu. Pravi refleksi za opremanje vaše sobe ako ne prelazi 10 m2? Fokusirajte se na modularni nameštaj, igrajte se sa zidovima i ćoškovima, kao i bojama kako biste optimizovali najmanje m2 i pre svega, favorizujte nameštaj manjih dimenzija i izbegavajte pretrpavanje dekoracijom. Kako opremiti malu spavaću sobu? Evo svih naših objašnjenja.

Izaberite krevet koji štedi prostor

Da biste uštedeli prostor u maloj spavaćoj sobi, izaberite ultra-pametan i praktičan nameštaj, koji se može transformisati, sakriti prostor za odlaganje ili ispuniti nekoliko funkcija. Krevet je sigurno najuticajniji komad nameštaja u pogledu prostora. Dajte prednost pametnom modelu sa fiokama ili uzglavljem sa odlaganjem, mezanin krevetu, krevetu na sprat, sklopivom krevetu ili se odlučite za 3-u-1, modularni krevet, koji će služiti kao krevet, radni sto i komoda. Takođe je moguće izabrati i jednostruki krevet ili lep kauč na razvlačenje, kako biste uštedeli prostor u maloj spavaćoj sobi. Ipak, ne štedite na kvalitetu dušeka!

Kreirajte igre sa ogledalima da biste proširili prostor

Dobro je poznato da bismo proširili prostor, oslanjamo se na refleksije koje će stvoriti dubinu. Za to, rezervišemo mesto za veliko ogledalo, koje će se fiksirati na zid kako bismo zadržali slobodan podni prostor. To stvara iluziju prostora u spavaćoj sobi i omogućava vam da kreirate garderober ili toaletni sto. Ako je moguće, postavite ga na strategično mesto u sobi tako da uhvati svetlost. Dodatak koji je istovremeno dekorativan i pametan za opremanje vaše male spavaće sobe.

Prihvatite svetle boje za opremanje male spavaće sobe

Da biste uhvatili svetlost i proširili prostor, fokusirajte se na svetle nijanse. Bez obzira na zidove, podove ili nameštaj, birajte svetle boje: belu, krem, bež, biserno sivu. Iskoristite priliku da koristite ovu nijansu na posteljini, tepihu i zavesama, kako biste kreirali udobnu spavaću sobu. Kada je reč o udobnim dodacima (pokrivači, jastuci, tepisi pored kreveta), usudite se da ih akumulirate, dok se pridržavate svetle palete boja.

Iskoristite svaki kutak sobe

Da li je vaša mala soba čudna, ispod tavanice? Iako može delovati teško opremiti je, razmislite ponovo, ovi ćoškovi vam pružaju višestruke dizajnerske mogućnosti. Iskoristite kosine da biste napravili prostor za odlaganje na tavanu i tako uštedeli prostor, instalirali garderober, knjižnu policu sa čitanjem, postavili kutije za igračke i kofere na točkiće tamo. Pronađite najmanje korisne kvadratne metre da biste ugnezdili prostore za odlaganje kako biste oslobodili vašu malu spavaću sobu, ne preopterećujući je prekomernom velikom garderoberu!

Osvojite zidove vaše spavaće sobe

Nema govora o odustajanju od odlaganja pod izgovorom da je soba previše mala. Jednostavno, idite uz zidove. Preskočite noćni stočić i umesto toga postavite tanku policu na zid iznad kreveta (koju možete prilepiti uz zid da biste uštedeli prostor). Takođe možete dekorisati gornji deo vašeg uzglavlja za dizajn sobe! Što se tiče organizacije, fokusirajte se na police i kocke koje nisu duboke kako biste omogućili mnogo prostora za odlaganje, ali i prodisali sobu, ali i dobili mnogo površina za odlaganje. Da biste stvorili dojam prostora, fokusirajte se na kontinuitet u boji svih ovih elemenata.

Ovo su neki od saveta koji vam mogu pomoći da pametno opremite malu spavaću sobu. Uz kreativnost i pravilan izbor nameštaja, možete pretvoriti malu prostoriju u funkcionalno i udobno mesto za odmor i opuštanje.


Borjana Božić

FollowTheFlow/gettyimages