Kako bi trebalo da izgleda vaš savršeni garderober

by | March 17, 2022

Prilikom planiranja ili renoviranja životnog prostora, uvek se posebna pažnja posvećuje odabiru idealnog garderobera. Pri odabiru garderobera, potrebno je uzeti u obzir vrstu i količinu garderobe i ostalih stvari koje biste odlagali u njemu. U zavisnosti od prostornih performansi odlučićete se za garderober ili ormar, a sam konkretan izbor je olakšan time što postoji veliki broj modela, različitih po funkcionalnosti, ali i dizajnu.

Korišćenjem garderobne šipke za vešalice, u vašem garderoberu dobijate bolju preglednost, a ujedno ćete sprečiti i gužvanje osetljivih komada garderobe. Svakako, ne može se zanemariti ni značaj vertikalnih polica, jer se zahvaljujući njima dobija mogućnost organizacije na višem nivou. Odlaganje sezonske garderobe na niže police i vansezonske na više, samo je jedna od mogućnosti, a dobar način za organizaciju je i korišćenje kutija za odlaganje sitnijih komada garderobe, koje bi se dimenzionalno uklopile u vaš garderober.

Garderober GALICIA 220 u opak belom dezenu, sa dekorativnim horizontalnim aplikacijama od crnog bojenog stakla, predstavlja moderno i kreativno dizajnersko rešenje. Unutrašnjost se sastoji od segmenta sa policama, kao i segmenta sa garderobnom šipkom u središnjem delu. Takođe, poseduje mogućnost ugradnje usporivača kod kliznog mehanizma koji dodatno doprinose sigurnosti i funkcionalnosti.

Uz garderober, praktičan komad nameštaja za spavaću sobu je i komoda. Komoda DUERO 3K2F poseduje dva bočna zatvorena krila sa po tri vertikalne police, kao i centralno pozicioniran segment sa dve fioke i zatvorenom policom, pa se u nju mogu smestiti mnoge dodatne stvari koje možda ne mogu stati u garderober.

Ukoliko se odlučite za ormar, koji za razliku od kliznih garderobera ima klasičan mehanizam otvaranja, predlog je ormar LEON 4K2FO u toplom dekoru artisan hrasta. Ormar LEON 4K2FO je veoma funkcionalan, poseduje garderobnu šipku sa leve strane, kao i dvokrilno zatvorene police, jednu otvorenu policu i dve prostrane fioke sa desne strane. Ogledalo na središnjem delu ormara estetski će oplemeniti i vizuelno povećati ambijent u kome se nalazi.

Odličan dekorativni detalj uz ovaj ormar je pleteni tabure u neutralnoj boji, koji uz estetski momenat pruža i potrebnu udobnost.

Ukoliko ste ljubitelj industrijskog stila, dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju garderober SIERRA 180 u grafit sivom dekoru, koji je veoma praktičan i predstavlja model garderobera savremenog dizajna. Njegova unutrašnjost se sastoji od segmenta sa policama, kao i segmenta sa garderobnom šipkom. Ogledalo na jednim garderobnim kliznim vratima, pored toga što je funkcionalno, umnogome doprinosi i estetici čitavog ambijenta spavaće sobe.

Mogućnost ugradnje dodatne rasvete je možda jedan od aspekata garderobera koji se najviše zanemaruju, ali pravilno osvetljenje može biti od pomoći kada je u pitanju organizovanje prostora, ali i izuzetno istaći estetiku garderobera i uticati na atmosferu ambijenta spavaće sobe.

Komoda DUERO 5F 90 u grafit sivom dekoru odličan je dodatak ambijentu, a s obzirom na to da ima pet prostranih fioka veoma je praktična i obezbeđuje dovoljno prostora za stvari koje su vam uvek potrebne pri ruci.

Kod odabira garderobera ili ormara za vaš dom najvažnije je da planiranje bude zasnovano na vašim potrebama, a estetika je stvar vašeg ukusa i stila koji želite da istaknete u enterijeru spavaće sobe.

Nadamo se da su vam se dopale ideje koje smo izabrali za vas i da će vam pomoći da pronađete odgovarajući garderober za vaš dom.