Zajednička dečja soba: Savršene ideje za uređenje

by | November 23, 2022
Zajednička dečja soba

Zajednička dečja soba zahteva sve napore da se izvuče maksimum, tako da enterijer bude funkcionalan, ali i da se dopadne vašoj deci. 

Braća i sestre ne moraju biti istih godina ali vi nemate drugu opciju već da deca dele sobu. Možda morate da ukrasite malu sobu sa dva kreveta a ove ideje će vas uputiti kako da to uradite na najbolji mogući način.

Zajednička dečja soba i ideje za uređenje

Dva kreveta

Koristite krevet širine 90 cm i dužine 190 cm da biste dobili centimetre. Postavite krevete sa razmakom između njih i između svakog od njih i zida , a 40 cm u sredini je dovoljno za postavljanje uskog noćnog ormarića.

Zajedno ili odvojeno?

U dečijim sobama sa dva kreveta, mogućnost postavljanja dva kreveta širine 90 cm zajedno pretvara rešenje u bračni krevet . Prostor se dobija tako što se ne ostavlja centralna rupa i uvek postoji opcija odvajanja dušeka u slučaju da spavaju dve osobe kojima to više odgovara.

Zajednička dečja soba- vizuelni efekat uzglavlja

Ideja koju treba imati na umu kada uređujete malu sobu sa dva kreveta koji su zajedno u centru sobe je da se uzglavlje može „razdvojiti“ u sredini tako da se dva dušeka mogu vizuelno dobro uočiti, čak i ako su zajedno . Ako je soba mala, može se ostaviti 50 cm sa svake strane i dovoljna je polica postavljena na zid kao potporni noćni ormarić.

Dva kreveta i uzglavlje

Nema mesta za noćni ormarić? Ako postoji razmak između kraja kreveta i zida u rasporedu sa dva paralelna kreveta, napravite ugrađenu policu ili uzglavlje koje će služiti kao dekorativni i praktični oslonac . Pored toga, u komadu nameštaja kao što je ovaj možete da napravite niše i da nosite instalacije da integrišete sveske za čitanje. Pošto je neprekidan element, daje jedinstvo kompoziciji.

Zajednička dečja soba- kreveti u nizu

Ako dečja soba ima dugačak i uski plan, dobra ideja da se prostor rasporedi je da se dva kreveta postave na istoj strani, u liniji, pričvršćeni za zid . Jedan za drugim, bez razmaka između njih. Uzglavlje bi bilo na suprotnim krajevima kako ne bi ometalo drugu osobu kada spava nogama. Ovakva organizacija olakšava pristup krevetima, moguće je odlučiti se za strukture sa odlaganjem ispod ili napraviti prednju stranu ormarića. I, naravno, kompatibilan je sa idejom ukrašavanja soba sa dva kreveta na rasklapanje.

Dva kreveta u liniji

Ista ideja o dva kreveta u nizu u maloj i dugačkoj sobi, ali sa elementom između svakog koji deluje kao dvostrano uzglavlje . U ovom slučaju, to je prilagođeni komad koji pruža privatnost na svakoj strani spavaće sobe. Ako prostor dozvoljava, može da viri do 130 cm od zida kako bi podržao noćni stočić.

Kvadratni kreveti

Kada razmišljate o tome kako da postavite dva kreveta u malu kvadratnu sobu, opcija da to uradite u obliku slova L ili pod uglom sa krevetima pričvršćenim za zid je savršena . Centar sobe je ostavljen slobodan i moguće je udobno pristupiti fiokama za odlaganje koje ostaju ispod dušeka. Kao ovde, ako vam treba dodatni krevet, pogledajte gore ima mesta!

Zajednička dečja soba i dva kreveta pod uglom

Slična ideja prethodnoj je da se ovim dizajnom rasporede dva kreveta u maloj sobi. Oni su u L ili pod uglom, ali jedan od njih dobija na visini, što olakšava, s jedne strane, umetanje kreveta nešto ispod poda; i napravite prostor za učenje ili plakare ispod povišene strukture .

Kreveti na sprat

Dečji kreveti na sprat su savršena opcija za postavljanje dva kreveta u malu prostoriju, posebno kada visina plafona to dozvoljava. Što više, to bolje. Najvažnije je proveriti da li ukupna visina konstrukcije ostavlja dovoljno prostora između gornjeg kreveta i plafona . Mora biti moguće sedeti na krevetu “gore”. Kako dobiti centimetre u niskim prostorijama? Sa dizajnom koji ostavlja donji dušek u ravni sa podom. A ako se pitate kako staviti dva kreveta na rasklapanje u malu sobu, sa krevetom na sprat – takođe je moguće.

 

Dečja soba: Praktični saveti za izbor nameštaja

arquiplay77/iStock/Getty Images Plus via Getty Images