Kreveti na sprat: Kako da ih uspešno uklopite u sobu?

Kreveti na sprat su pogodni ako vaša deca dele sobu i imate problem sa manjkom prostora.

by | April 4, 2023
Kreveti na sprat

Kreveti na sprat su čest izbor velikih porodica. Time što je krevet jedan iznad drugog dobijate na prostoru, a ujedno je deci zanimljiv ovaj koncept. Međutim, kako da uklopite ove krevete u dečiju sobu?

Kreveti na sprat u dečjoj sobi

Kreveti na sprat su pogodni ako vaša deca dele sobu i imate problem sa manjkom prostora. Oni će takođe značajno uticati i na raspored cele sobe, tačnije odrediće njen raspored. Međutim, zbog visine kreveta na sprat, nekad ga je teško uklopiti u ceo koncept sobe. Ali ne brinite, nudimo vam nekoliko rešenja.

Izradite krevete po meri

Ovo je skupa varijanta, ali će učiniti da se kreveti savršeno uklope u prostor kojim raspolažete. Osim toga, ako ga izrađujete po meri, onda možete da budete kreativni sa urasima na samom krevetu.

Šarena soba

Ako su vaša deca manjeg uzrasta onda su boje i šarenilo sve što im treba. Srećom, kreveti na sprat će se vrlo lako uklopiti u ovakav dizajn sobe. Šta više, postaće njen akcentni detalj.

Tematske sobe sa krevetom na sprat

Tematske sobe su veoma zanimljive za decu. Na ovaj način se podstiče njihova mašta i igra. Možete razmišljati u tom pravcu, da od kreveta ujedno napravite zanimljivo mesto za igru. Naravno teme su razne, od podmornica, kamp kućica, super heroja do dizajna nalik na kućicu za lutke.

Odaberite neutralne boje

Ove krevete lako možete uklopiti birajući neutralne boje. Najbolje bi bilo da za okvire odaberete boju zida, dok se sa bojama na krevetu možete poigrati.

Akcentni zid iza kreveta

Akcentni zid iza kreveta može da da posebnu atmosferu prostoriji i da učini da se kreveti savršeno uklope. Ako iskoristite i posteljinu da se poigrate sa bojama sličnim akcentnom zidu, onda ovo može biti savršena soba.

Kreveti na sprat sa prostorom za skladištenje

Ako imate ultra mali prostor za dečju sobu, onda je najbolje rešenje da se odlučite za krevete na sprat sa prostorom za skladištenje. Ovakvi kreveti su multuifunkcionalni, a pritom će biti zanimljiv detalj u prostoriji.

Pastelne boje

Ako su vaša deca starija, onda će im sigurno pastelne boje prijati. Ove boje umirujuće deluju na nas i zbog toga su idealan izbor za mesto gde spavamo.

Postoji nekoliko načina da uklopite ovaj glomazni nameštaj u sobu. U zavisnosti od uzrasta i karaktera vaše dece, možete biti kreativni i ostvariti razne ideje. U svakom slučaju, sigurno će se deca obradovati zanimljivoj dečijoj sobi.


Snežana Vranić

Victoriia Kovalchuk/GettyImagesPlus