Kompanija Sika nastavlja sa uspešnim projektima u regionu

by | August 24, 2015

Švajcarska kompanija Sika, svetski lider u hidroizolaciji i proizvodnji hemije specijalizovane za građevinarstvo i industriju prisutna je gde god da se grade najsavremeniji objekti u našem regionu.
Najkvalitetniji Sika materijali koriste se za nastavak izgradnje jedne od najvažnijih tačaka na turističkoj mapi Crne Gore – Porto Montenegro. Investitor projekta Adriatic Marinas je u prvoj fazi izgradio 50.000 m2, dok je druga faza u procesu projektovanja i izgradnje. Planirano naselje koje će biti smešteno iza glavnih dokova podrazumeva luksuzni hotel od 150 soba, rezidencijalne zgrade sa oko 250 apartmana, konferencijski centar, trgovački trg, umetničku galeriju, muzej, sportski kompleks i 10.000 m2 prodajnog prostora.

Kompanija Sika učestvovala je i u realizaciji ostalih prestižnih turističkih projekata među kojima su Arsenal nautička baza u Tivtu, Hotel Regent, kao i Apartmanski blok – Vila Ksenija. U okviru ovih projekata stručnjaci Sike radili su na projektnoj dokumentaciji i pružili tehničku podršku izvođačima prilikom ugradnje Sika materijala.

“Ovi elitni projekti su stub budućeg regionalnog razvoja, a najsavremenija rešenja kompanije Sika primenjena su u njihovoj realizaciji. Hidroizolacije za bazene i sanitarne blokove, lepkovi za keramiku, sistemi hidroizolacije terasa i krovova, su samo neka od njih. Poverenje koje nam ukazuju investitori ovako značajnih projekata su najbolja potvrda našeg kvaliteta i posvećenosti razvoju izuzetno kvalitetnih materijala”, kaže Dragan Maksimović, direktor kompanije Sika Srbija.

Sika MaxTack Ultra_de_fr_nl
Od novembra prošle godine u novoj fabrici Sika u Šimanovcima proizvodi se i izvozi na tržište regiona široka paleta proizvoda namenjena upotrebi u svim sferama građevinarstva. Očekivani izvoz robe u sestrinske Sika kompanije iz regiona do kraja godine iznosi 3000 t. Sika Srbija zabelеžila je rast prodaje od 25% u prvih šest meseci u odnosu na prošlu godinu, a u proizvodnji je uvedena i druga smena.


Tags: