Nameštaj po meri prostora

by | May 16, 2018

Da bismo svoj životni prostor zaista mogli nazvati domom, prvi preduslov jeste da se u njemu osećamo prijatno. Upravo iz tog razloga enterijer mora stilski, vizuelno i funkcionalno odgovarati svim ukućanima, a to nije baš tako jednostavno.

Uređenje enterijera često mora da zadovolji više aspekata nego što biste odmah pomislili. Osim funkcionalnosti, svi želimo i prostor u kojem ćemo se osećati prijatno, a to ne znači samo praktičnost nego i izbor pravih boja, detalja, vrste nameštaja i materijala. Zbog toga uređenje doma postaje projekat koji zahteva vreme i razmišljanje – dakle, nije samo reč o investiciji. Ako uređujete novi stan/kuću, ili postojeći životni prostor prilagođavate novim životnim prilikama, svakako razmislite o nameštaju po meri.

PROČITAJTE I… Krevet po vašoj meri

Izradu nameštaja prepustite stručnjacima, stolarima, ali im iznesite svoje želje, saslušajte njihove predloge, pogledajte rešenja – i upustite se u avanturu kreiranja doma u skladu sa sopstvenim potrebama i navikama.

Članak se nastavlja posle reklama

Kvalitet i prilagođenost prostoru

Nameštaj po meri često je jeftiniji od kupovine gotovih komada u salonima i specijalizovanim prodavnicama za opremanje doma, jer podrazumeva da nacrte, izradu i montažu ne plaćate dodatno, već je to uključeno u ukupnu cenu projekta. Budući da se nameštaj izrađuje potpuno prema vašim željama, često s jednim komadom možete rešiti više zahteva, što štedi prostor i novac.
Izaberete li prave materijale i okove, dobili ste kvalitetan i dugotrajan nameštaj. U slučaju da pratite savremene tendencije, lako možete promeniti samo određeni deo elementa – recimo, frontove, ili na nekim mestima umesto frontova staviti staklo.


PROČITAJTE I… Napokon dom iz snova
Nameštaj po meri potpuno je prilagođen prostoru za koji se izrađuje. Jedino pravi, kvalitetni ugradni ormar može da zameni nekoliko elemenata za odlaganje obuće, odeće, posteljine i kućnog tekstila. Odaberite mesto u vašem domu koje smatrate savršenim – i posao prepustite stručnjacima. Za inspiraciju, posetite specijalizovane prodavnice pločastog materijala i pogledajte kakvi sve dodaci za ormare postoje u ponudi (žičane korpe, liftovi, rasveta…). Dok ste tamo, pronađite i najmodernije i najkvalitetnije ručkice, ili klizna vrata s ispunama prema vlastitom izboru.

Želite li “zeleno”, svakako se odlučite za nameštaj po meri. Neki trgovci nude pločaste materijale s najvišim ekološkim sertifikatima. Jedino birajući dobavljače i materijale možete biti sigurni da u svoj prostor unosite proizvode koji podižu kvalitet življenja.

Članak se nastavlja posle reklama

I naposletku, uključite sve ukućane u ovaj projekat. Neka uređenje vašeg životnog okruženja bude zabavno i inspirativno – ipak je to prostor u kojem se opuštate i družite, i želite mu dati lični potpis.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

Članak se nastavlja posle reklama

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs