Lepo uređen radni prostor – veća produktivnost

by | May 16, 2018

Bez obzira na to koliko volite svoj posao, ponekad je teško uhvatiti se u koštac sa svom jurnjavom i obavezama koje vas gotovo čekaju u zasedi.

Feng šui uređenje radnog prostora

Situacija je takva kakva jeste i u ovom slučaju svoje obaveze morate učiniti što bezbolnijim i ugodnijim. Ako provodite mnogo vremena u kancelariji ili kod kuće za radnim stolom, doterajte enterijer u kojem radite. Želite da održite nivo produktivnosti i da se osećate prijatno i opušteno u svom radnom okruženju?

Donosimo vam nekoliko saveta koje propagira feng šui, drevna veština uređenja prostora.
Rešite se nereda
Jedno od glavnih pravila feng šuija jeste čišćenje prostora od svih nepotrebnih, nefunkcionalnih i pokvarenih stvari. Baš kao i vaš dom, čistoća vašeg radnog stola omogućava protok dobre energije, stoga je krucijalno baciti smeće i sve sitnice koje vam smetaju.

POGLEDAJTE I… Inspirativne radne prostore


Postavite radni sto u komandnu poziciju
Najbolje mesto za radni sto u prostoriji jeste ono komandno – sto bi trebalo da bude okrenut tako da imate pogled na vrata. Sa ove direktorske pozicije vidite sve koji ulaze, ali ako niste u mogućnosti da reorganizujete prostoriju, na sto postavite ogledalo u kojem će biti odraz ulaznih vrata.
Unesite zelenilo
Stručnjaci kažu kako biljke na radnom stolu smanjuju količinu stresa. Osim umirujućeg efekta one i pročišćavaju vazduh, dok zelena boja simbolizuje nove početke i energiju te podstiče kreativno razmišljanje.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs