Feng šui saveti: Ogledalo u spavaćoj sobi

Saznajte kako da postavite ogledalo u spavaćoj sobi prema feng šui pravilima kako biste obeubedili dobru energiju u ovoj prostoriji za odmor.

by | August 22, 2023
Feng šui saveti: Ogledalo u spavaćoj sobi

Saznajte kako da postavite ogledalo u spavaćoj sobi prema feng šui pravilima kako biste obeubedili dobru energiju u ovoj prostoriji za odmor.

 

Kada je u pitanju dizajniranje savršene spavaće sobe po feng šui sistemu, često postoje pravila postavljanja nameštaja koja se ne mogu uvek poštovati zbog veličine ili rasporeda prostora. Srećom, ogledala u spavaćoj sobi se mogu postaviti po feng šui pravilima bez obzira na raspored sobe.

Feng šui saveti: Ogledalo u spavaćoj sobi

Ogledala mogu biti moćno oruđe u feng šui praksi i, s obzirom da su spavaće sobe delikatno uravnoteženi prostori, važno je pravilno postaviti ogledala.

Spavaće sobe su uglavnom za odmor i punjenje energije. Zato tu ne treba da vlada dinamična energija. Jedina stvar koja treba da se uradi u spavaćoj sobi jeste da se obezbedi dobar odmor i san, jer bez toga ne možete dobro da funkcionišete na poslu i nije dobro za vaše zdravlje. Sve ove stvari će negativno uticati na vaš feng šui za sreću.

Kako da postavite ogledalo u spavaćoj sobi

Prema feng šui pravilima postoje tri glavna načina za postavljanje ogledala u spavaćoj sobi koje će privući sreću i blagostanje:

1. Ogledalo treba da reflektujete pozitivnu energiju

Veruje se da su ogledala moćni alati u feng šuiju što znači da aktiviraju i umnožavaju energiju sobe. Ako ogledalo reflektuje nered, na primer, može da umnoži negativnu energiju. Slično, ogledalo koje odražava pozitivnu energiju može povećati vašu sreću ili prosperitet.

Postavite ogledala u svoju spavaću sobu da odražavaju elemente kao što su drvo i biljke (nikako suvo cveće) da biste povećali svoje šanse za rast,  strast u odnosima, prosperitet i podmlađivanje.

2. Koristite ogledala da korigujete položaj kreveta

Prioritet je da se obezbedi dobar feng šui raspored u svakoj prostoriji. Spavaća soba, međutim, stavlja poseban naglasak na postavljanje kreveta jer je važan za odmor i opuštanje.

Krevet treba da bude u komandnoj poziciji i da iza njega stoji zid za podršku. Korišćenje ogledala je dobar način da se koriguje raspored sobe u kojoj nije moguće imati krevet u ovoj zkomandnoj poziciji. U situacijama kada ne vidite vrata iz kreveta, na primer, postavite ogledalo tako da možete da u njemu vidite odraz vrata.

3. Koristite ogledala za kanalisanje feng šui elemenata

Osim što odražavaju pozitivne elemente kako bi se poboljšali njihovi efekti, ogledala se mogu koristiti u spavaćoj sobi za uvođenje feng šui elemenata u spavaću sobu. Ogledala su povezana sa elementom vode, međutim, korišćenjem različitih oblika i okvira možete dodati i druge feng šui elemente vašem prostoru.

Zaobljeni oblici predstavljaju metalni element za jasnoću i radost, dok kvadratni ili pravougaoni oblici donose element zemlje i brige za sebe. Trouglasta ogledala, iako neobična, mogu dodati vizuelni interes vašoj sobi, kao i element vatre za inspiraciju i strast.

Oprezno koristite ogledalo u spavaćoj sobi

Stručnjaci često upozoravaju da treba biti oprezan kada koristite ogledalo u spavaćoj sobi zbog njegovih moćnih kvaliteta. U stvari, neki veruju da ogledala u spavaćim sobama mogu biti odgovorna za loš kvalitet sna ili noćne more zbog svoje sposobnosti da aktiviraju prejaku energiju.

U feng šuiju, ogledala predstavljaju element vode. Oni reflektuju i pojačavaju energiju, pa izbegavajte postavljanje nasuprot krevetu za kvalitetan san. Ako imate ogledalo okrenuto prema krevetu i patite od problema sa spavanjem, pokušajte da pokrijete ogledalo preko noći da vidite da li ima poboljšanja. Ako jeste, razmislite o pomeranju ogledala u sobi. Isto tako, ne savetuje se da okačite ogledalo na plafonu oznad kreveta jer njegova energija može poremetiti  san.

Štaviše, od vitalnog je značaja da izbegavate slomljena ili napukla ogledala. Smatra se da polomljeni ili oštećeni predmeti stvaraju negativnu energiju u prostoru ili čak blokiraju pozitivnu energiju.

Na kraju, izbegavajte da okačite ogledalo okrenuto prema prozoru spavaće sobe. Veruje se da refleksija slike u ogledalu pogotovo ako je negativna (ruinirane kuće, napuštena skladišta),  može da uvuče tu negativnu energiju u sobi i da je tu zarobi.

 

 


Dijana Škorić

ArchiViz / gettyimages.com