Trik za luksuz u kupatilu sa kupatilskom prostirkom

by | June 23, 2023
luksuz u kupatilu

Kada uređujete kupatilo, dekoracija može biti izazovna, posebno ako nemate mnogo prostora. Uz ovaj trik za luksuz u kupatilu lako ćete ga ulepšati.

Trik za luksuz u kupatilu sa kupatilskom prostirkom

Dizajneri kažu da je ključ svega u tome da polako ispunjavate svoj dom stvarima koje čine prostor udobnim. Iako je kupatilo verovatno najmanja prostorija, treba mu posvetiti pažnju kako biste se osećali maksimalno prijatno u svom domu.

Iako je možda već imate u svom kupatilu, trik dizjanera u tome je da umesto da koristite samo jednu kupatilsku prostirku, postavite dve za dodatnu udobnom i vizuelnu dubinu. Zar ima išta lepše od toga da kada izađete iz tuš-kabine imate topao i komforan osećaj pod stopalima?

Mnogi dizajneri primenjuju ovaj trik sa tepisima u dnevnim i spavaćim sobama za dodavanje teksture i dekoracije prostoru. Zbog toga ima smisla iskoristiti ga i u kupatilu.

Trik za luksuz u kupatilu: Neutralna i prostirka sa šarom

Za minimalistički dodir koji ne odudara previše od vašeg kupatila i jednostavno ga je uklopiti, koristite ovaj jednostavan savet. Prvo postavite neutralnu i veliku kupatilsku prostirku u nijansi koja je dominantna u kupatilu. Zatim preko nje postavite kupatilsku prostirku sa zanimljivom šarom ili u jarkoj boji.

Dakle, sve zajedno, sada takvo kupatilo ima više šarma i vizuelno izgleda skuplje nego ranije. Da ne spominjemo da ćete se osećati udobnije kada zakoračite iz tuš-kabine ili kade.

Ukoliko ste smeli i želite da vaš prostor bude još živopisniji, prvo postavite veći tepih sa šarom, a onda na njega prostirku u neutralnoj boji.

Iznad svega, vaš dom treba da bude prikladan za život, udoban, topao i privlačan, a mali, jedinstveni dodiri, poput slojevitih kupatilskih prostirki, mogu da vas dovedu tamo. Igrajte se sa različitim veličinama i kombinacijama boja u svom kupatilu i nemojte se plašiti eksperimentisanja sa raznim teksturama. Ovakve vrste detalja mogu dodati mnogo ličnosti — i dašak luksuza — čak i najslađem kupatilu bez narušavanja budžeta.


Miljana Momirović

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus