Trendi pločice za kupatila: Kako transformisati svoje kupatilo

by | June 25, 2023
Trendi pločice za kupatila: Kako transformisati svoje kupatilo

Ako tražite inspiraciju za renoviranje vašeg kupatila, imate sreće jer smo već predvideli mnogo trendova u dizajnu enterijera koji će dominirati u narednom periodu, uključujući i kategoriju pločica za kupatila.

Analizirali smo mišljenja stručnjaka, istražili izveštaje o trendovima i pregledali razne ture domova kako bismo pronašli trendove u pločicama za kupatila koji će definisati narednih 6 meseci – od elegantnih pločica do hrabrih boja. Dok razmišljate o tome koje trendove pločica želite da prihvatite ove godine, svakako se upustite i u istraživanje ukupnih trendova u kupatilima za 2023. godinu.

Otkrijte trendi pločice za kupatila koje će dominirati 2023. godinom

Hrabre boje

Korišćenje hrabre boje unosi živahnu i igru energiju u vaše kupatilo. Bubblegum roze pločice za pod i zidove u ovom kupatilu dizajnera Kureka Džonsa predstavljaju odličan primer. Razmislite o korišćenju trendovskih boja koje će biti popularne 2023. godine, poput vibrantno narandžastih crvenih i dubokih magenta nijansi, prilikom odabira hrabre boje za pločice poda i zidova.

Trendi pločice: Mozaik

Postoji obnovljen interes za šarene mozaik pločice, prema osnivačici kompanije Artistic Tile, Nensi Epštajn. Bez obzira da li se odlučite za male pločice u jednoj hrabroj boji – kao što je uradila dizajnerka Šarlota Lukas u ovom kupatilu – ili za široki prikaz sa jedinstvenim oblicima i uzorcima, mogućnosti su ogromne.

Boje zemlje

S obzirom na porast interesovanja za prostorima koji se fokusiraju na relaksaciju i opuštanje, nije iznenađenje da boje zemlje doživljavaju trenutak popularnosti. Boje koje se nalaze u prirodi inspirišu osećaj spokojstva, što ih čini idealnim opcijama za pločice u kupatilu. U ovom kupatilu dizajnerke Lusi Haris, pozadina pločica u nijansi sivkasto zelene, samostojeća kada i dekorativni detalji zajedno stvaraju efekat koji podseća na spa centar.

Geometrijski stilovi

“Geometrijski uzorci na pločicama omogućavaju vam da budete hrabri i da isprobate svoju kreativnost”, kaže Rut Foster, dizajnerka enterijera u online prodavnici kupatila Victoria Plum. Ona predlaže kombinovanje upadljivih pločica sa jednostavnim nameštajem. Možete biti još smeliji tako što ćete upariti geometrijske podne pločice sa običnim podnim pločicama u metro stilu i tapetom sa tropskim printom, kao što je uradila dizajnerka Kortni Meklaud u ovom kupatilu.

Ovo su neki od glavnih trendova u pločicama za kupatila koji će dominirati 2023. godinom. Bilo da se odlučite za hrabre boje, šarene mozaik pločice, zemljane nijanse ili geometrijske stilove, imate mnogo mogućnosti da unesete svežinu i stil u svoje kupatilo.


Borjana Božić

Joe Hendrickson/gettyimages