Da li je podno grejanje u kupatilu najbolje rešenje?

by | October 31, 2023
Da li je podno grejanje u kupatilu najbolje rešenje

Hladne pločice, radijatori koji nikada nisu dovoljno topli i visoki troškovi struje su postali kao dobar dan. Da li je vreme za podno grejanje u kupatilu?

Ako planirate renoviranje pločica, ne samo da je podno grejanje dobra opcija, već može biti i najbolja. U nastavku pogledajte prednosti ali i njegove mane.

Da li je podno grejanje u kupatilu najbolje rešenje?

Podno grejanje u kupatilu je dugoročno isplativije

Iako trošak ugradnje podnog grejanja može izgledati prilično visok u kratkom roku, dugoročna ušteda može biti velika, što ga čini solidnom investicijom u kupatilo. To je zato što je podno grejanje veoma ekonomično, obuhvata veliku površinu i nema potrebe za dostizanjem visokih temperatura kao kada su u pitanju radijatori ili držači za peškire.

Takođe, podno grejanje je efikasnije u zagrevanju vašeg kupatila jer nema predmeta koji blokiraju toplotu, kao što je često slučaj sa radijatorima i držačima za peškire.

Podno grejanje protiv buđi

Ovo je prilično jednostavno: izlazak na topli pod je mnogo prijatnije nego na ledeno hladan. Sa podnim grejanjem, možete izaći iz toplog tuša na tople pločice u kupatilu i uživati u mnogo prijatnijem početku dana.

Ali ne radi se samo o trenutnoj udobnosti toplih pločica. Toplo kupatilo je zdravije okruženje, za razliku od hladnog kupatila u kome će se, ako se ostavi hladno i vlažno tokom dužeg vremenskog perioda, gotovo sigurno razviti buđ.

Osim kupatila sa podnim grejanjem može biti bezbednije za korišćenje, jer ova vrsta grejanja može da pomogne da se podovi u kupatilu efikasnije osuše, smanjujući rizik od klizanja i stvaranja plesni.

Kako da odaberete grejanje u kupatilu?

Kada donosite odluku o vrsti grejanja za vaše kupatilo, neophodno je da pre svega uzmete u obzir i njegovu veličinu. Ukoliko je reč o kupatilu malih dimenzija, sušač za peškire može biti dobro rešenje. Ali ukoliko je prostor po prirodi hladan i prostraniji, podno grejanje za kupatilo defitnivno može biti najisplativiji izbor.


Miljana Momirović

Sabina Galja/GettyImagesPlus