Luksuzno kupatilo: 7 sjajnih, a jednostavnih ideja za uređenje!

by | December 16, 2022
Luksuzno kupatilo

Luksuzno kupatilo nije toliko nedostižno postići, ako znate tačno šta radite. Evo i saveta stručnjaka na ovu temu!

Uz svo dužno poštovanje prema kuhinji, mogli bismo da napravimo jak slučaj da je kupatilo zapravo srce kuće. To je mesto gde počinjete svako jutro i završavate na kraju svake večeri. A kada vam je potrebno potpuno opuštanje, nema ničeg boljeg od dugog kupanja da spere stres tokom dana.

Kupatilo je od vitalnog značaja za zdravlje i sreću, zbog čega je toliko važno stvoriti prostor koji prevazilazi samo funkcionalan deo. Nekoliko promišljenih dizajnerskih izbora mogu odvesti vaš od mesta gde se tuširate i perete zube do potpunog utočišta. Nabavite maske za lice i bombice za kupanje i potopite se u ove stručne savete; pratite ih i čeka vas novi omiljeni spa centar koji radi 24/7.

Luksuzno kupatilo- ideje za uređenje

 

Postavite scenu za vrhunsku kupku

Samo napred, uronite. Kockasta kada treba da rekonstruiše “onsen” kupku, vekovni japanski ritual namakanja u vrelom izvoru. Velika razlika u ovoj kadi je značajna dubina i blago nagnuti nasloni za leđa koji su dostupni sa obe strane, a oba su dizajnirana da privlače zadržavanje. Samo dodajte vodu—plus vaš najnoviji klub za čitanje knjiga i sveću od lavande ili dve.

Neka vam sedište bude toplo

Hej, svi to rade. Ali poznato je da najpametniji vode računa o pametnom toaletu, koji čini mnogo više od jednostavnog ispiranja vode. Mnoge ovakve opcije dolaze sa kombinacijom toaleta i bidea za nežno pranje, sušačem sa toplim vazduhom, grejanim sedištem i funkcijom uklanjanja neprijatnih mirisa.

Luksuzno kupatilo- rešenja za nered

Ako ste tip koji je sve na svom mestu, cenićete nameštaj za kupatilo sa velikim mogućnostima odlaganja, kao što su pregrade i fioke (sve sa tehnologijom mekog zatvaranja) u  toaletnim elementima. Čiste, ravne linije i prirodne nijanse ormara doprinose njegovoj mirnoj atmosferi. Sve što možete da učinite da svoje kupatilo približite prirodi daće vam taj zen osećaj.

A za predmete koji se ne mogu sakriti, poput šampona ili sapuna za ruke, pazite na pakovanje. Tražite lepe boce ili proizvode koji izgledaju luksuzno.

Lavaboi

Zaobljeni oblik lavaboa čini ih pravim umetničkim delima. Stoga, izaberite neobičan dizajn i oplemenite svoje kupatilo.

Luksuzno kupatilo i osvetljenje

Sa LED trakom možete preskočiti oštro osvetljenje iznad glave i osećati se kao najlepši od svih. A ogledalo s ovakvom trakom je uvek spremno za vaš krupni plan.

Budite malo divlji

Uz korišćenje prirodnih elemenata poput drvenih ormara i kamenih ploča u dekoraciji kupatila, možete da unesete biljke kako bi stvorili opuštajuću atmosferu nalik banji. (Uostalom, studije su navele sposobnost zelenila da smanji stres.)„Ako stavljate biljke pod tuš, birajte potos ili paprat jer one vole hladnoću i vodu. Ako je u pitanju radna površina, sukulenti su dobri jer su mali i ne morate ih previše zalivati.

Obratite pažnju na fine detalje

Neki će možda voleti da je vruće, ali skoro svi cenimo topao peškir. Zbog toga je stalak za grejanje još jedna neophodna oprema u prostorima.

Još jedan trik da ulepšate svoju rutinu kupanja: Instalirajte krovni prozor kad god je to moguće da biste stvorili efekat “tuširanja pod suncem“.

Renoviranje kupatila: Najvažnija pitanja i odgovori

sl-f/iStock/Getty Images Plus via Getty Images