Kupatilo u skandinavskom stilu

by | April 4, 2023
Kupatilo u skandinavskom stilu

Ako planirate da preuredite i promenite izgled svog kupatila, skandinavski stil zaslužuje vašu pažnju. U nastavku pogledajte kako lako kreirati kupatilo u skandinavskom stilu. 

 

Odabir čistih linija, jednostavnih kombinacija boja i prigušenih dekorativnih elemenata su nešto što obično možete postići bez pomoći dizajnera enterijera.

Dakle, kako dobiti kupatilo u skandinavskom stilu?

Postoje određeni elementi prepoznatljivog skandinavskog stila kupatila koje možete pratiti kako biste postigli izgled bez obzira na budžet koji imate na umu.
Kao što je poznato, skandinavska filozofija života je „manje je više“, što se prevodi u minimalistički dizajn enterijera, u kombinaciji sa kvalitetnim materijalima i bezvremenskim dekorom.

Kupatilo u skandinavskom stilu: Saveti stručnjaka

Evo nekoliko korisnih saveta kako biste započeli projekat kupatila:

Prvo pravilo: bez nereda! Stavite stvari u kupatilo na minimum i pronađite prirodna rešenja za skladištenje svega što vam je potrebno u kupatilu.

Trebalo bi da imate na umu jednostavnost kada dizajnirate kupatilo – učinite sve praktičnim i jednostavnim, nemojte dodavati nikakve dodatne predmete koji nisu neophodni. Držite se minimalnog jer ćete uvek moći da nadogradite kasnije.

Drvene komode za umivaonik u kombinaciji sa jednostavnim okruglim ogledalima su dobra osnova koju ćete uvek lako dekorisati novim detaljima. Ako vam se ne sviđa drvo, možete se odlučiti za čiste bele ili čak sive umivaonike koji uvek izgledaju bezvremenski i lako se kombinuju.

Kupatilo u skandinavskom stilu: Pločice i baterije

Skandinavski dizajn nije u nijansama bele ili bež, ne treba da se plašite da koristite boju u kupatilu. Crne pločice, na primer, dodaju preko potrebnu dramatičnost i eleganciju čak i najmanjim kupatilima.

Pre kupovine, ne zaboravite da proverite najbolje dizajne slavina za kupatilo kako biste bili sigurni da će odgovarati viziji koju ste imali na umu. Ono što mi savetujemo, jeste da obratite pažnju na crne baterije koje su vodeći trend.

Za akcente držite se neutralnih koji ne odvlače pažnju kada uđete u kupatilo
Kupatilo u skandinavskom stilu je obično ispunjeno prirodnim svetlom – ako nemate dovoljno, uložite u kvalitetno osvetljenje


Borjana Božić

in4mal/gettyimages