Kako ulepšati jednostavno kupatilo? 9 šarmantnih ideja

by | June 5, 2023
jednostavno kupatilo

Ako razmišljate o renoviranju, dobra vest je da možda ne morate da izmenite sav kupatilski nameštaj da biste ulešali jednostavno kupatilo. Otkrivamo vam trikove koji rade.

Kako ulepšati jednostavno kupatilo? 9 šarmantnih ideja

Osvetljenje

Osvetljenje zaista može da popravi utisak o vašem kupatilu, a kao fizički element je idealan za dekoraciju. Razmislite o tome da li bi u vašem kupatilu bolje izgledalo toplo ili hladno osvetljenje. Pokušajte da zamenite sijalice i proverite koji efekat je najbolji za stvaranje prijatnog ambijenta.

Članak se nastavlja posle reklama

Takođe pogledajte i zidne lampe – one nisu rezervisane samo za dnevnu i spavaću sobu. Postavljenje pored ogledala doprineće toplom i komfornom prostoru.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Dekoracija lavaboa

Umesto da kozmetiku sklonite u kupatilski ormarić, izložite proizvode koje najčešće koristite ili su vizuelno lepog izgleda. Možete ih postaviti na mermerni podmetač koji će zasigurno dorpineti da vaše kupatilo izgleda skuplje.

Članak se nastavlja posle reklama

Sada je vreme da promenite vaše dozer za sapun i čašu za četkice za zube jer loš kvalitet i dizajn kvare značajno kvare utisak. Potražite keramičke modele u neutralnim bojama za najlepši efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Pločice sa uzorkom drveta

Naravno, drveni zidovi uvek izgledaju tako veličanstveno i skupoceno. Međutim, nema potrebe da čitavo kupatilo obložite pločicama sa uzrokom drveta jer može stvoriti utisak vizuelno manjeg prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Naglasite i ulepšajte zid na kom se nalazi vaša kada ili lavabo, a ostatak zidova obložite jednostavnim pločicama ili ofarbajte zidove u neutralnu boju.

Jednostavno kupatilo: Mirisne sveće

Kada se govori o osvetljenju, sveće nisu najbolji izbor. Ali kao dekoracija i dodatan faktor za opuštanje su pun pogodak. Odlučite se za mirisne sveće koje su vizuelno zanimljivog oblika i postavite ih na kupatilsku policu, lavabo ili gde god da pronađete prostor za njih.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekorativne merdevine

Detalj koji može ulepšati vaše kupatilo, a da vam pritom doprinese u dodatnom prostoru za skladištenje su dekorativne merdevine. One su savršeni spoj dekoracije i praktičnosti jer ih možete koristiti za odlaganje peškira ili za postavku ukrasnih biljaka i tome slično.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada za opuštanje

Ako ste srećnik i imate kadu, ona zaista može izgledati prefinjeno uz nekoliko detalja i malo truda. Postavite iznad nje plutajuću policu za kozmetiku i jednostavne dekorativne predmete. Možete čak biti fensi i nabaviti poslužavnik za kadu. Pored nje postavite malu klupicu za odlaganje peškira, knjige, mirisne sveće i slično.

Jednostavno kupatilo: Tapete

Ono što momentalno transformiše prostor i daje mu neku novu vibraciju su tapete. Kada je reč o njima, nemojte igrati na sigurno i odlučiti se za neutralne boje, već dajte mašti na volju i razmislite o upečatljivom printu živopisnih boja.

Članak se nastavlja posle reklama

Kao i kada se radi o dekorativnim pločicama, tapete možete postaviti na samo jedan zid ili poptuno obložiti kupatilo.

Vrata tuš-kabine

Moguće je da vrata vaše tuš-kabine nisu u najboljem stanju i da im je potrebno osveženje. Možete postaviti nova prozirna vrata koja otvaraju prostor i daju mu novu dubinu. Ili razmislite o tuš-zavesi zanimljivog dizajna (vodite računa da se odlučite za model koji se može oprati u veš-mašini).

Članak se nastavlja posle reklama

Umetničko delo

Slike i ramovi nisu namenjeni samo dnevnoj sobi. Jedno ali pažljivo odabrano umetničko delo može uneti u vaše kupatilo dozu luksuza i prefinjenosti. Postavite ga na prazan zid ili iznad vaše kade i uživajte u efektu koji postiže.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 


Miljana Momirović

Artjafara/GettyImagesPlus