Kupatilo bez ormarića: 4 saveta za organizaciju

by | May 12, 2023
Kupatilo bez ormarića

U slučaju da želite da napravite dodatan prostor za olaganje za vaše kupatilo bez ormarića, otkrivamo vam trikove koji će vam pomoći u organizaciji.

Kupatilo bez ormarića: 4 saveta za organizaciju

Koristite korpe

Razmislite o kupovini modernih pletenih korpi za skladištenje koje možete postaviti na površinu koja vam je dostupna. Na primer, između mašine za veš i tuš-kabine. Ili između umivaonika i zida. Još jedan način je da ih okačite kukama na zid ili na poleđinu vrata kupatila.

Ne samo da će vam pružiti dodatan prostor za odlaganje stvari, već zbog svoje boje i šare doprinose prijatnijem ambijentu. Takođe mogu biti i dobra praktična dekoracija za kupatilo sa stilom.

U njima možete odložiti peškire, sredstva za čišćenje, kozmetiku, toalet papir ili donji veš. Sve će vam biti na dohvat ruke, a toliko je jednostavno i ulepšava prostor.

Prostor iza ogledala

U slučaju da nemate ormariće u kupatilu, možete investirati u zidno ogledalo koje ima ormarić iza ogledala za odlaganje kozmetike.

Pomoći će vam da četkice za zube i kozmetika izgledaju urednije jer ćete ih skloniti sa vidljive površine. Uz ovaj mali trik, kupatilo može izgledati vizuelno veće jer ogledalo “otvara” prostor.

Pokretni nameštaj za odlaganje

Kolica na kotrljanje će zauzeti veoma malo prostora, a možete da ih premeštate iz ćoška u ćošak. Dobra su opcija kada imaju više od jednog nivoa jer dodatno štede prostor.

Osim toga, dekorativne merdevine su takođe pogodno rešenje jer ih možete postaviti na slobodan zid i odložiti na njih peškire, zakačiti dekorativne korpe i slično. Kasnije ih možete premestiti kada ih ne koristite ili im pronaći drugu namenu, u zavisnosti vaših potreba.

Iskoristite zidove

Jednostavan način da organizujete malo kupatilo bez prostora za odlaganje je da iskoristite zidove. Pričvršćivanje korpi, zidne police i uske police koje ćete postaviti u ćoškaj su sjajno rešenje.

Ne zatrpavaju prostor jer koriste vertikalni deo kupatila, a uz više nivoa prostora za skladištenje ćete napraviti mesta za sve vaše potrepštine.

Uz ove trikove, vaše malo kupatilo postaće vizuelno veće, komfornije i urednije jer ćete svakom predmetu pronaći svoje mesto.

 


Miljana Momirović

Suleyman Ozkan/GettyImagesPlus

Tags: