Jednostavne ideje za kupatilo koje izgleda kao potpuno novo

by | February 1, 2024
Jednostavne ideje za kupatilo koje izgleda kao potpuno novo

Iako je kupatilo prostorija koja se najviše renovira, nemamo uvek ni budžeta ni vremena da se bavimo poslom ovog kalibra. Ali ako je vaše kupatilo zastarelo i van mode, ne očajavajte. Postoji mnogo opcija koje ne uključuju rušenje i koje su prilično uspešne – ili će vam bar trajati nekoliko godina pre nego što krenete u renoviranje.

Jednostavne ideje za kupatilo koje će mu dati novi sjaj

Nudimo vam niz opcija koje se kreću od jednostavnih promena, kao što je promena ogledala, do atraktivnijih i privlačnijih, kao što su novi zidovi ili podovi.

Nove pločice bez renoviranja: Saznajte kako?

Ako vam je dosadio stari izgled pločica, postoje mnoge opcije za renoviranje zidova i podova koje ne zahtevaju razbijanje.

Jedna od najpopularnijih su vinil ili PVC paneli koji se mogu instalirati i u vlažnim prostorijama. Najbolja stvar kod ovih materijala je što ih možete pronaći u raznim dizajnima, pa možete osvežiti izgled svog kupatila i modernizovati ga uz uštedu budžeta, a najbolje od svega, bez potrebe za bilo kakvim radom. Dodatna prednost je što je instalacija veoma jednostavna, pa čak i sami to možete uraditi.

Novo, drugačije osvetljenje

Osvežavanje osvetljenja u kupatilu nije nauka, ali ako se ne uradi dobro, vaše kupatilo može postati mračan i nelagodan prostor, posebno ako nema prozora. Veoma uspešna promena koja ne zahteva mnogo truda je obnavljanje osvetljenja.

U kupatilu imamo dva tipa osvetljenja: opšte koje pruža svetlost celoj prostoriji i drugo koje je locirano u delu ogledala, što olakšava zadatke poput brijanja ili šminkanja. Što se tiče prvog, možete instalirati neke podesive reflektore koji minimiziraju stvaranje senki, dok za svetlo iznad lavaboa sada možete koristiti viseće lampe.

Novi ogledalo, novo kupatilo

Promena tako jednostavna kao što je novo ogledalo može potpuno obnoviti izgled vašeg kupatila. I najbolje od svega, nije potrebno ulagati puno novca ili čak oštetiti zidove. A opcija je mnogo. Trenutno su popularna okrugla ogledala, jer pružaju dinamičniji izgled. Takođe, u trendu su ogledala s pozadinskim osvetljenjem, koja stvaraju lepu atmosferu i dodaju svetlost prostoru.

Ali ako vam je potrebno više prostora za odlaganje, opredelite se za ogledalo sa ormarićem. Ovi modeli imaju prostora za smeštanje sitnih ličnih higijenskih predmeta, pomažući vam da očistite radnu površinu u kupatilu. I ne brinite o prostoru, obično imaju malu dubinu koja im pomaže da prođu neprimetno.

Jednostavne ideje za kupatilo: Promenite slavinu

Dizajn i stanje slavina u vašem kupatilu mogu otkriti koliko dugo ga niste obnavljali. Stoga će ova promena učiniti da kupatilo izgleda novo bez potrebe za velikim ulaganjem. Naša preporuka je da iskoristite priliku da promenite i slavinu na umivaoniku i tušu, i odaberete set koji se slaže i po završnoj obradi i po dizajnu.

Nova boja na zidovima

Baš kao što možete slikati pločice u kupatilu, ako su vaši zidovi od gipsanih ploča, možete isto to učiniti. Odaberite boju koja je pogodna za vlažne prostorije i po mogućstvu perivu kako biste produžili njen vek trajanja.

Verovatno ovi zidovi nisu blizu područja tuširanja, gde je najpoželjnije da je obloga keramička. Sjajna ideja je iskoristiti priliku da obojite sve površine, kako gipsane tako i pločice na zidovima, i potpuno obnovite izgled svog kupatila.

 

Borjana Božić

Vika Glitter/gexels

Tags: