Ideje za plafon u kupatilu: Učinite ga jedinstvenim

by | September 22, 2023
plafon u kupatilu

Plafon u kupatilu možda nije prva stvar na koju ćete pomisliti pri renoviranju. Međutim, on itekako može da doprinese zanimljivom izgledu. Ove ideje za plafon u kupatilu će vas oduševiti.

Ideje za plafon u kupatilu: Detalj koji transformiše prostoriju

Plafoni takođe doprinose celokupnom izgledu vaših prostorija. Međutim, često se odlučimo na najlakšu odluku: Obojiti plafon u belo i to je to. Ipak, plafon u kupatilu može da izgleda sasvim drugačije i da učini vaše kupatilo originalnim. Evo nekoliko ideja koje možete da iskoristite.

Renoviranje kupatila: 5 ideja koje štede novac

Postavite pločice i na plafon

Ne postoji pravilo da su pločice samo za pod i zid. Postavite ih i na plafon kako biste dobili jedinstven izgled. Naravno, to ne moraju biti iste pločice. Mžete kombinovati više boja, a njihova tekstura će dati posebnu čar kupatilu.

Plafon u kupatilu: Zalepite tapete

Slično kao i sa pločicama, niko nije zabranio da tapete stavite i na plafon. Možete odabarati tapete u istom dezeni uako što su i zidovi za kompletniji izgled. Osim toga, možete se poigrati i sa zanimljivim kontrastom i na pola zida staviti tapetu, a na pola pločice.

Mermerni plafon

Ako ste ljubitelji mermera, zašto ne biste i plafon napravili u tom stilu. Odaberite omiljeni tip mermera i napravite pravu bajku sa ovim materijalom. Ovo će učiniti vaše kupatilo veoma luksuznim i elegantnim.

Plafon u kupatilu: Ofarbajte ga u crno

Farbanje kupatilskog plafona u crno može transformisati vaše kupatilo čineći ga veoma elegantnim. Ako imate dovoljno prirodnog svetla, ovo će učiniti kupatilo veoma otmenim.

Naglasite neobičnu arhitekturu plafona

Kupatila su neretko prostorije neobičnog oblika. Međutim, to ne mora biti njihova mana. Naprotiv. Možete napraviti pravu čaroliju ukoliko naglasite ovaj deo kupatila.

Ne bojte se da eksperimentišete i odete korak dalje sa plafonom u kupatilu. To zahteva malo više truda, ali će se on sigurno isplatiti.


Snežana Vranić

PC Photography/GettyImagesPlus