Ideje za kupatilo: 6 predloga koje ćete obožavati

by | May 9, 2024
Ideje za kupatilo: 6 predloga koje ćete obožavati

Naše ideje za kupatilo koje su i lepe i funkcionalne – savršena kombinacija za početak vašeg preuređenja. 

Ideje za kupatilo koje će vam se dopasti

U poslednjih nekoliko godina, ideje o kupatilu su pretrpele dramatičnu transformaciju. To više nisu sporedne prostorije u domu, već se značajna pažnja posvećuje njihovom uređenju kako bi postale male oaze. Dobar dizajn kupatila se oslanja na kvalitetnu kombinaciju forme i funkcije, a prati ga mnoštvo luksuznih karakteristika.

Bilo da planirate da ažurirate svoje glavno kupatilo ili malo kupatilo, nadogradite tuš kabinu ili pretvorite neiskorišćeni prostor u luksuzno kupatilo, možemo vam pomoći sa širokim spektrom ideja za kupatilo.

1. Ideje za kupatilo: Različite kombinacije mermera

Ovaj trajno popularan materijal sigurno će izazvati osećaj luksuza i elegancije u modernom kupatilu. Upečatljiv izgled mermernih pločica definisaće izgled ove prostorije, tako da ostali detalji mogu biti prilično jednostavni.

2. Zanimljiv dezen pločica

Dinamičan izgled ove prostorije možete postići nepravilnim postavljanjem pločica. Kao što je to na primeru prikazano, ove dvobojne kvadratne pločice su postavljane nasumično kako bi se stvorio zanimljiv mozaik.

3. Ideje za kupatilo: Igra geometrije

Ovaj trend je zastupljen već nekoliko sezona, a složićemo se da saje sasvim novi izgled kupatilu. Korišćenje boje i crnih akcenata kako bi se naglasili detalji, predstavlja pravo osveženje u dizajnu ove prostorije.

4. Istaknite vizuelne teksture

Korišćenjem različitih materijala i tekstura vaše kupatilo će dobiti sasvim novu dimenziju. Trodimenzionalnost površina utiče da ova prostorija deluje toplije i lepše.

5. Uložite u kvalitetne materijale

Ako imate u planu renoviranje kupatila treba da razmislite o kvalitetu materijala koji će ga karakterisati. Pobrinite se da to budu dugotrajni i materijali koji lepo stare kako bi vaše kupatilo zadržalo svoj šarm.

6. Ideje za kupatilo: Pod koji privlači pažnju

Ako se pitate kako postići umereno luksuzan izgled kupatila, onda je najbolje rešenje da odaberete zanimljive podne pločice, dok će se na zidovima naći jednostavniji modeli.

 

 


Borjana Božić

Ivan Zaplatynskyi/gettyimages