Bež kupatilo kao spoj toplog i umirujućeg ambijenta: 6 ideja

by | August 4, 2023
Bež kupatilo

Igranje na sigurno nije loše, pa ako se odlučite za bež kupatilo, budite sigurni da neće izaći iz trenda sledeće sezone, već ćete kontstantno moći da ga oplemenjujete detaljima.

Bež kupatilo kao spoj toplog i umirujućeg ambijenta: 6 ideja

Odabir prave nijanse za bež kupatilo

Bež, kao i svaka neutralna, ima mnogo nijansi. Postoje tamnije bež boje koje se graniče sa svetlosmeđom, žuto-bež i svetlobež koja se graniči sa belom. Naravno, tu je i mnogo nijansi između. Svi tonovi izgledaće drugačije u zavisnosti od svetla, veličine i aspekta prostora. Dakle, pre nego što se odlučite za nijansu, ključno je da poručite uzorke – bilo da je to boja za zid, tapete ili pločice.

Uparivanje bele i bež

Bež i bela su tako klasična kombinacija. Ako koristite bež u bilo kom prostoru, potrebno je da unesete i dozu bele boje. Bela je u kontrastu sa bež na zaista suptilan način, ona podiže one malo prigušenije tonove i daje paleti boja svežinu koja bi definitivno nedostajala da se odlučite za potpuno bež šemu. Isto tako, bež zagreva belu. Tako dobijate ovaj neutralan, svetao, ali topao, svež ali prijatan prostor.

Ideje za mali tuš: Evo kako da ga savršeno uklopite

Braon za akcentne detalje

Ova nijanse je i dalje bež, još uvek je svetla i neutralna, ali unosi dramatičnost u prostoriju. To je divna nijansa za uzemljenje neutralne šeme, dodajući dublje tonove. Idealna je za boju tuš-zavese, dekorativne predmete ili isticanje podnih pločica.

Bež kupatilo: Teksture

Kada tražite neutralnu šemu boja u bilo kojoj prostoriji, teksture su ključne. Sada, u kupatilu, nemate dodatke koji ovo čine jednostavnim – jastuke, navlake, posteljinu, ali možete da unesete tu teksturu u svoju galanteriju i, naravno, izbor pločica. Ovo kupatilo je ispunjeno taktilnim završnim obradama – mermernom pločom, kamenim umivaonikom, teksturiranim pločicama i zakošenim ogledalom.

Uparivanje bež i zelene boje

Ako tražite najbolju akcentnu boju za bež, prigušenozelena boja žalfije savršeno funkcioniše. Ona stvara blagi kontrast, šema je i dalje veoma mekana i umirujuća. Poput bele, dodaje svežinu i stvara veoma prirodnu paletu boja koja je savršena za kupatilo.

Prirodni materijali

Drvo i bež su još jedna kombinacija koje odlično funkcioniše u kupatilima. Drveni nameštaj trenutno omekšava kupatilo, čineći ga manje nalik kupatilu i predstavlja divan kontrast svim tvrdim površinama. Međutim, želite da budete sigurni da odaberete drvo koje odgovara tonovima bež boje koju ste odabrali (ili obrnuto), zato i u ovom slučaju poručite uzorke pre odluke.

 


ArchiViz/GettyImagesPlus