Visoki kuhinjski ormarići: Luksuz uz mali budžet

by | May 15, 2023
Visoki kuhinjski ormarići

Pametna organizacija, svetli tonovi i visoki kuhinjski ormarići pretvoriće vašu kuhinju u luksuzni prostor koji izgleda veličanstveno. Otkrivamo vam savete.

Visoki kuhinjski ormarići: Luksuz uz mali budžet

Kuhinjski ormarići od poda do plafona

Ako imate visoke plafone u kuhinji, iskoristite ovaj prostor da napravite visoke kuhinjske ormariće. Možda će biti teže doći do najviših polica ali će prostor zaista izgledati neprocenjivo.

Skromna kuhinja na ovaj način može postati pravi luksuzni ambijent. Posebno ako kuhinjske ormariće ofarbate u boju zidova. Ovaj pametni trik dizajnera omogućava da prostor ne izgleda pretrpano, već ga vizuelno otvara. Odlučite se za minimalne završne obrade ormarića za najboji efekat.

Ukoliko imate malu kuhinju, na ovaj način ćete značajno uštedeti na prostoru i maksimizirati prostor za odlaganje posuđa i namirnica.

Visoki kuhinjski ormarići: Kombinacija nivoa

Ukoliko na svaki zid u vašoj kuhinji postavite visoke kuhinjske ormariće, prostor može postati vizuelno manji. Da biste sprečili pretrpanost prostora, kombinujte visoke ormariće i otvorene police za ravnotežu i otvorenost u prostoriji. Ili se odlučite samo za jedan zid na koji ćete postaviti ormariće od poda do plafona.

Kuhinjski ormarići od poda do plafona koji se nalaze na jednom zidu mogli bi da posluže kao ostava ili da sakriju frižider sa zamrzivačem iza vrata.

Dekorativne merdavine

Da biste mogli neometano da dosegnete do najviših polica u kuhinji, dekorativne merdevine su dobro rešenje. Ne samo što će omogućiti da dohvatite posuđe, već doprinose luskuznom izgledu.

Kada ih ne koristite, mogu poslužiti i za moderno odlaganje kuhinjskih krpa ili za kačenje visećeg pribora za kkuvanje.

Stakleni visoki kuhinjski ormarići

Da biste doprineli luskuznom ambijentu i vizuelno dobili više prostora, razmislite o tome da vaši kuhinjski ormarići budu zastakljeni sa prednje strane. Na ovaj način imate mogućnost i da prikažete omiljeno posuđe, a kuhinja će izgledati svetlije i otvorenije.

Zid od visokih kuhinjskih ormarića

U slučaju da imate veliku kuhinju ili želite maksimalno da iskoristite prostor, možete na čitav jedan zid postaviti kuhinjske ormariće koji će kombinovati prostor za skladištenje, frižider, šporet i kuhinjske radne ploče. Naspram njih možete postaviti kuhinjsko ostrvo sa dodatnim kuhinjskim radnim delom.

Ovaj dizajn je posebno koristan ukoliko se u sklopu vaše kuhinje nalazi i trpezarija jer umesto ostrva možete postaviti trpezarijski sto. Takođe je dobro rešenje za otvorene kuhinje sa dnevnom sobom.

Boja visokih kuhinjskih ormarića

Za male kuhinje koje su ograničene prostorom, odlučite se za svetle tonove jer vizuelno čine prostoriju većom. Postavljanje bledih visokih kuhinjskih ormarića posebno dobro funkcioniše u uskim prostorima jer omogućava da maksimalno iskoristite svaki ugao, a da ne izgleda pretrpano.

 


Miljana Momirović

Geerati/GettyImagesPlus