Otvorena kuhinja: Kako da maksimalno iskoristite svaki ugao?

by | 28 marta, 2023
Otvorena kuhinja

Dobro dizajnirana kuhinja savršeno će se uklopiti u vašu dnevnu sobu. Otvorena kuhinja može biti gotovo neprimetna. Pogledajte kako da zadržite funkcionalnost.

Otvorena kuhinja: Kako da maksimalno iskoristite svaki ugao?

Dobro sakriveni kuhinjski aparati

Na prvi pogled, ne vidimo šporet, tanjir ili aparate… Zapravo, ovde se nalazi sve to ali je dobro ušuškano. A to je, zapravo, najbolji recept za uspešni dizajn otvorene kuhinje. Kuhinjski aparati su beli, poput nameštaja ili kuhinjskih elemenata.

Multifunkciono ostrvo

Veliko kuhinjsko ostrvo olakšava kuvanja, a takođe je otvoreno sa jedne strane za dizajn udobnog bara za doručak i užine. Zbog bele slavine, sudopera je jedva primetna. Sve je vrlo diskretno i izgleda uredno.

Tajni kuhinjski ormar

Sa jedne strane krije se veliki kuhinjski ormar za skladištenje začina i posuđa. Činjenica da nema ručke, čini ga dobro skrivenim i otmenim.

Skrivene fioke

Po celoj kuhinji fioke su takođe dobro skrivene jer nemaju ručke. U beloj su boji, tako da se slažu sa ostatkom kuhinje.

Kuhinjske police su ključne

Ako želite da date kuhinji malo „života“ police ostavite otvorenim ali samo one koje se ne vide kada ih gledate iz dnevne sobe. Ovakav dizajn će još više doprineti da se vaša kuhinja lako integriše u dnevnu sobu.

Nepravilne police

Police su nepravilne i dekorativne. To čak čini prostor vizuelno većim. Tajna u svemu tome je da izaberete jednu dominantnu boju. Ukrasni predmeti u pastelnim tonovima su oni koji su u fokusu, bez obzira što je kuhinja bela.

 


Miljana Momirović

hikesterson/GettyImagesPlus