Spojena kuhinja i trpezarija za otvoren koncept doma

by | May 9, 2024
Spojena kuhinja i trpezarija za otvoren koncept doma

Ukoliko ste se odlučili za otvoren koncept, odnosno kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu u jednoj prostoriji, pogledajte nekoliko lepih i praktičnih ideja. 

Otvoren koncept doma: Najmodernija rešenja za spojene kuhinju i trpezariju

Pred vama je nekoliko inspirativnih predloga za renoviranje kuhinje i osmišljavanje otvorenog koncepta koji je sve popularniji. Ovde možete pronaći predloge za distribuciju, boje i materijale. Veliki deo stanovništva u svom domu ima otvoreni koncept, a kod samo malog broja njih kuhinja, trpezarija i dnevna soba su funkcionalne.

Potpuno beo nameštaj

Jedno od sjajnih rešenja za otvoren koncept jeste potpuno bela kuhinja. Budući da se bela slaže sa svim bojama, nećete biti uslovljeni da ostatak prostorije prilagođavate kuhinji. Osim toga, bela donosi mnogo svetlosti, tako da možete uživati u svom svetlom enterijeru.

Mešavina bele i boje drveta u kuhinji, trpezariji i dnevnoj sobi

Ukoliko beloj kuhinji želite da date toplinu, boja drveta je sjajno rešenje. Bela vrata ormarića kombinujte sa radnom pločom u boji drveta. Budite slobodni pri izboru i birajte smelu boju drveta, ne morate se vezivati za preterano svetle ili preterano tamne tonove.

Mala otvorena kuhinja i trpezarija

Ukoliko imate malu kuhinju i želite da ona izgleda veće, otvorite je, a u ostatak prostorije stavite nameštaj po meri. Ne zaboravite da svetle boje utiču na to da prostorije izgledaju prostranije.

Predlozi za otvoren koncept doma: Belo i braon

Kao što možete primetiti, u otvorenom konceptu bela je najzahvalnija boja. Otvorene kuhinje moraju biti savršeno integrisane u trpezariju, a da biste to postigli, potrudite se da se dekoracija u kuhinji slaže sa dekoracijom u ostatku prostorije. Braon dekoracija: zavese, stoljnjaci i šolje mogu biti savršena kombinaija beloj.

Sivo i belo

Ukoliko volite hladnije boje i smatrate ih elegantnijim, ovo je rešenje. Sivi nameštaj u kuhinji učiniće da kuhinja deluje elegantno i otmeno. Kuhinjsko ostrvo može biti sivo ili može imati sive detalje. Sive kuhinje i dnevne sobe deluju udobno, smelo i privlačno.

Drveni zid

Ukoliko vam je originalnost na prvom mestu, drveni zid je pravi izbor. Ovakva dekoracija zida je vrlo retka, a vrlo funkcionalna, praktična i lepa.

Plavi detalji i boje leta

Ako želite da vaša otvorena kuhinja bude mesto odmora, dizajnirajte je sa plavim detaljima i toplim bojama leta. Belo ostrvo i ugrađeni nameštaj daće osvežavajući dodir vašem domu.

Mermerna ploča na ostrvu

Kamene ploče su sve popularnije za otvorene prostore. Birajte mermer kojim ćete pokriti kuhinjsko ostvo ili šank i unesite otmenost u svoj dom.

Neutralni nameštaj

Kuhinje sa neutralnim drvetom i dalje dominiraju, mada ljudi više ne biraju isključivo svetle kuhinje. Sada možete videti mnogo tamnije kuhinje u mnogim domovima. Na primer, svetli hrast sve češće se zamenjuje orahom ili trešnjom.

Kako vam se sviđaju ovi predlozi?


Anatoli Igolkin/gettyimages