Pet must have dekorativnih predmeta za vašu kuhinju

by | October 4, 2013
Fantastična kuhinja

Funkcionalna i fantastična – upravo takva treba da bude vaša kuhinja. Da biste to postigli, u najvažnijoj prostoriji svakog doma mora biti nekoliko neizostavnih elemenata koji su ujedno funkcionalni i lepi.

Police na pravom mestu

Police i ormarići treba da stoje na uobičajenom mestu u kuhinji, ali ako postavite još nekoliko polica, to može biti praktično i izgledati atraktivno. Na njih možete poslagati stvari koje često koristite, kao na primer omiljeni kuvar, tako da vam budu na dohvat ruke, ali i razne sitne ukrasne predmete.

Šarena grnčarija ili vaza sa cvećem divno će izgledati na polici. Najbolje od svega je što ih uvek možete skloniti, u zavisnosti od toga kakav stil želite u svojoj kuhinji.

Police na pravom mestu

Dobra rasveta

Viseće lampe možete postaviti na centralnom mestu, recimo, iznad radnog prostora. Pobrinite se da svetiljke obezbeđuju dovoljno svetlosti.

Ukoliko vam je potrebno dodatno osvetljenje, na plafon možete postaviti reflektore. Birajte viseće lampe ili lustere atraktivnog dizajna.

Dobra rasveta

Zastori na prozorima

Kuhinjski prozori su važan elemenat, jer daju dozu šarma kuhinji i obezbeđuju prirodno osvetljenje sprečavajući da prostor izgleda sumorno.

Prozor prekriven zavesom ili zastorom zanimljivog dizajna delovaće veoma atraktivno i istovremeno dozvoliti sunčevoj svetlosti da nesmetano obasjva prostor „srca doma“.

Zastori na prozorima

Nekonvencionalne sofisticirane stolice

Stolice u kuhinji treba da budu pre svega udobne, ali i atraktivnog dizajna. Pronađite savršenu kombinaciju između to dvoje izborom odgovarajućih stolica, koje će uneti dozu elegancije u prostor, istovremeno stvarajući opuštenu atmosferu.

Nekonvencionalne sofisticirane stolice

Radna površina od betona

Radna površina u kuhinji izrađena od betona je odlična ideja. Beton je ne samo dugotrajan materijal, već je dostupan u raznim bojama koje mogu oživeti vašu kuhinju.

Prilagodljiv je različitim dizajnerskim stilovima, tako da možete biti sigurni da će radna površina napravljena od ovog materijala trajati godinama.

Radna površina od betona

Izvor: homedit.com