Prozori jedinstvenog dizajna za vašu kuću

by | October 4, 2013
Veliki beli prozori

Prozori su veoma važan deo vaše kuće. Oni nisu samo tu da pruže lepotu kući nego i da unesu dah prirode. Oni pomažu u interakciji između unutrašnjeg i spoljnjeg okruženja. Svež vazduh i sunce ulaze u vaš dom kroz prozore.

Prozori pružaju pogled na okruženje bez ikakvih smetnji. Ali vrsta prozora koju ćemo koristiti zavisi u potpunosti od samog dizajna i arhitekture kuće.

Dizajn prozora menja se iz dana u dan, a savremeni prozori podižu sveopšti dizajn kuće na novi nivo. Ovde ćemo vam prikazati nekoliko predloga za dizajn prozora, koji nisu toliko u trendu koliko su interesantni.

Članak se nastavlja posle reklama

Prozori sa žaluzinama

Mnogi misle da su prozori sa žaluzinama prošlost. Ali oni mogu biti savršeno rešenje za kuće jednostavnog dizajna. Prozori sa žaluzinama su napravljeni od staklenih ploča koje su zajedno spojene u ram od metala i povezane su tako da se istovremeno mogu otvarati i zatvarati.

Prozori sa žaluzinama

Članak se nastavlja posle reklama

Dvokrilni prozori

Dvokrilni prozori su veliki prozori i otvaraju se više od onih sa fiksiranim donjim ili gornjim delom. Ovi prozori se mogu postaviti bilo gde na kući i zbog svoje veličine omogućuju bolju ventilaciju.

Članak se nastavlja posle reklama

Istureni prozor

Istureni prozor se obično postavlja ako imate prelep pogled na okolinu. Ovi prozori imaju tri strane, pri čemu je srednji deo prozora paralelan sa zidom, a dva bočna dela su pod uglom. Prozor omogućava veću sliku okruženja, a sa unutrašnje strane se može napraviti klupa sa koje možemo uživati u pogledu.

Članak se nastavlja posle reklama

Dvokrilni prozori Istureni prozor

Tenda prozori

Članak se nastavlja posle reklama

Ovakav dizajn prozora ima stakleni panel na šarkama koje su smeštene na vrhu rama i prozor se otvara ka spolja i prema gore. Ovi prozori se mogu otvoriti onoliko koliko želimo i odlični su za prostorije kojima treba više privatnosti.

Veliki prozori

Ovakvi prozori su za one kojima nije potrebna ventilacija, a koji imaju lep pogled kroz njega.

Članak se nastavlja posle reklama

Veliki prozori Tenda prozori

Izvor: archidwell.com