Kombinacija drveta i bele boje u kuhinji: Ideje za uređenje

Ove ideje za uređenje će vas oduševiti!

by | June 14, 2023
Kombinacija drveta i bele boje u kuhinji

Kombinacija drveta i bele boje u kuhinji je čest izbor. Razlog tome jer su ovakve kuhinje veoma elegantne i prijatne. 

Kombinacija drveta i bele boje u kuhinji

Ovo je kombinacija koja ima belu umirujuću boju i drvene zemljane tonove i to je upravo ono što je čini posebnom i veoma prijatnom. Naravno, nije tajna da je veoma važno da uživate u ovom prostoru u kom pripremate ukusne obroke. Evo nekoliko ideja za uređenje.

Kombinacija drveta i bele boje u kuhinji sa dodatkom zelene

Ukoliko ipak volite i dodatak boje u kuhinji onda je zelena pravi izbor. Zelena boja žalfije je najčešći izbor jer je veoma umirujuća. Možete je iskoristiti za kuhinjske elemente ili da jednostavno ubacite neke zelene detalje koji će savršeno dekorisati vašu kuhinju.

Članak se nastavlja posle reklama

Moderan beli i drveni dizajn

Naravno, možete vašu kuhinju urediti i u minimalističkom stilu. Ovakva kuhinja je veoma jednostavna bez mnogo šara ili ukrasnih elemenata. U pitanju su svetle nijanse boja koje razbija drvena završna obrada. Možete postaviti i neku sobnu biljku kako bi ambijent bio još prirodniji.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinja sa vintage drvetom

Vintage drvo je veoma zanimljiv izbor. On će se uklopiti u sve stilove dizajna, a vašoj kuhinji će dati potpuno staromodan, ali poseban izgled. Međutim, ako ga uklopite sa nekoliko dodatnih drvenih detalja, ovakav dizajn može biti i veoma moderan.

Članak se nastavlja posle reklama

Kombinacija drveta i bele boje u kuhinji u industrijskom stilu

Ovakav stil je posebno moderan, a podrazumeva i dodatak crne boje. Kombinacija ove tri boje sa posebnim industrijskim detaljima poput lampi, slavine, ormarića i slično će učiniti kuhinju veoma elegantnom. Ovde imate mnogo prostora za kreativnu igru sa različitim detaljima, pa iskoristite to i zabavite se.

Članak se nastavlja posle reklama

Obrnuta koncepcija boja

Ukoliko preferirate da u vašoj kuhinji preovladava drvo, onda se možete odlučiti za bele ploče i pločice kako biste razbili monotoniju drvenog materijala. Na ovaj način ćete dobiti savršeno usklađenu kuhinju sa velikom dozom prirodnog ambijenta.

Članak se nastavlja posle reklama

Kombinacije drveta i bele boja su uvek pun pogodak. Dakle, ako ste se već odlučili na nju, onda je važno samo da napravite pravilnu koncepciju boja kako ne biste imali previše jedne ili druge. Iskoristite ovih nekoliko ideja i uživajte u omiljenom prostoru.


Snežana Vranić

hikesterson/GettyImagesPlus