Kako iskoristiti prostor u kuhinji?

Uz nekoliko saveta razmišljaćete o svim mogućnostima i naći ćete načine da vaša kuhinja bude praktičnija i iskorišćenija. Kako iskoristiti prostor u kuhinji?

by | May 24, 2023
Kako iskoristiti prostor u kuhinji?

Gubljenje prostora u kuhinji nikada nije dobra ideja, posebno ukoliko već imate problem da skladištite sve kuhinjske alate. Pročitajte ovaj tekst i otkrijte kako iskoristiti prostor u kuhinji. 

Ukoliko vašu kuhinju ne organizuju profesionalci, velika je šansa da će deo prostora ostati neiskorišćen. Međutim, uz ovih nekoliko saveta razmišljaćete o svim svojim mogućnostima i naći ćete načine da vaša kuhinja bude praktičnija i iskorišćenija.

Kako iskoristiti prostor u kuhinji?

Iskoristite vertikalni prostor u ormarima

Jedna od najčešćih grešaka kada je u pitanju organizovanje prostora u kuhinji je pretpostavka da su kuhinji uvek dobrodošli klasični ormari. Međutim, u njih se ne mogu gomilati stvari poput tiganja, poslužavnika i drugih glomaznih stvari jer to otežava njihovo izvlačenje.

Koristite vertikalan prostor za ove predmete. Što više polica za odlaganje postavljenih jedna ispod druge pomoći će vam da na najlakši način iskoristite prostor i spakujete svo svoje posuđe.

Viseći delovi kuhinje

Viseći deo kuhinje je sam po sebi vrlo koristan, ali iznad njega se uglavnom ostavlja prazan prostor koji je uglavnom neiskorišćen. Pronađite način da popunite ovaj deo jer će vam biti od velike koristi.

Kuhinjsko ostvro bez prostora za skladištenje

Ne zaboravite da iskoristite ovaj veliki blok za skladištenje. S obzirom na to da kuhinjsko ostrvo zauzima dosta prostora, zamislite koliko biste izgubili ukoliko u njega nisu ugrađeni ormarići za dodatno skladištenje.

Napravite police ispod sudopere

Mnogo ljudi zanemaruje prostor ispod sudopere misleći da ga je nemoguće iskoristiti, međutim, to je varka. Upravo oko sudopere možete napraviti police na kojima možete skladištiti sve – od kuhinjiskih alata do kućne hemije.

Kako iskoristiti prostor u kuhinji: Ugaoni ormari koji se izvlače

Ugaoni delovi kuhinjskih ormarića najčešće su nepristupačni. Zato, ako imate ugaoni ormarić, ugradite fioke ili sistem koji se izvlači kako bi vam predmeti iz tog dela uvek bili dostupni.

Ovo su samo neki od načina na koje možete iskoristiti svoj kuhinjski prostor, ali oni će vam pomoći da razmislite o svim mogućnostima i osmislite najbolji način za organizaciju kuhinje.


Jovana Jevtić

hikesterson/Getty Images Plus