Atraktivne rustične kuhinje i plafonske grede

by | September 22, 2013
Tradicionalna kuhinja

Kao što je poznato, kuhinja predstavlja srce doma, jer asocira na okupljanje i bliskost. Sa druge strane, ta prostorija može delovati i pomalo hladno zbog svih električnih uređaja koji su najčešće neutralnih nijansi ili bele boje.

Plafonske grede su veoma praktične, budući da kuhinji daju šarm i toplinu.

Bela tradicionalna kuhinja Rustična kuhinja

Članak se nastavlja posle reklama

Iako su plafonske grede osnovna karakteristika rustičnog dekora, one su zapravo veoma popularne i odlično se uklapaju u bilo koji stil. Često se mogu videti moderni enterijeri koji se odlikuju vidljivim plafonskim gredama.

Drvene plafonske grede uvek doprinose osećaju udobnosti, bilo da predstavljaju kontrast u odnosu na pozadinu, bilo da se utapaju u nju.

Kuhinja sa gredama Grede u kuhinji

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko su grede iste boje kao plafon, one nisu toliko upadljive ali su i dalje vidljive. Ova opcija je naročito poželjna kada je reč o kuhinjama, jer prostoru daje koherentan izgled.

Iako deluju tradicionalno, plafonske grede su odličan način da kuhinjski dekor učinite nonšalantnijim, toplijim i privlačnijim.

Članak se nastavlja posle reklama

Velika tradicionalna kuhinja

One se obično prelepo uklapaju u industrijski stil uređenja enterijera, ublažavajući hladnoću kojom se taj stil odlikuje.

Članak se nastavlja posle reklama

U slučaju kuhinje, grede na plafonu su dobrodošle, s obzirom na sve uređaje koji ograničavaju dekor.

Izvor: homedit.com

Članak se nastavlja posle reklama