Velike sobne biljke koje će ulepšati vaš prostor

Velike sobne biljke ne zahtevaju puno nege, a mogu učiniti vaš prostor savrešnim.

by | May 10, 2023
Velike sobne biljke

Zelenilo i cveće su uvek dobar izbor pri dekoraciji doma. Velike sobne biljke su odlične za popunjavanje praznih zidova, nezgodnih uglova i za stvaranje prirodnoh ambijenta.

Koje velike sobne biljke su dobar izbor?

Ukoliko imate više malih biljaka onda briga o njima ume da bude zamarajuća. Sa druge strane, velike sobne biljke ne iziskuju toliko vremena i brige. Evo koje biljke su pogodne za ukrašavanje vašeg doma.

Palma

Velika palme mogu izgledati veoma zanimljivo u prostoriji. Osim toga što se veoma upečatljive, njih je lako negovati. Mogu da prežive u uslovima slabijeg osvetljenja, ali će uspevati i na jakom indirektnom svetlu. Međutim, veoma je važno da zemlja bude vlažna tokom prolećnih i letnjih meseci.

Velike sobne biljke: Rajska ptica

Ova biljka je predivna i veoma je popularna. Ona može narasti i do skoro 2 metra u zatvorenom prostoru ako imaju dobre uslove. One uspevaju na jakom i direktnom svetlu što ih čini savršenim za mesta pored prozora.

Monstera

Monstera je poznata po svojim listovima. Ona je žbunasta, tropska biljka. Veoma brzo raste na jakom svetlu i na vlažnom zemljištu. Osim toga, lako možete uzeti njen pelcer ako želite nekome da je poklonite.

Velike sobne biljke: Dracena

Dracene su odličan izbor ako ne volite prevelike biljke. Ova biljka je jedna od najlakših za negovanje, a veoma je zanimljivog izgleda. Postavljanje u visoku saksiju će je podići i pomoći da se uklopi u vaš prostor. Osim toga, postoji mnogo različitih vrsta dracena.

Kineski dolar

Pilea peperomioides je biljka veoma zanimljivog izgleda. Treba joj dugo da poraste, ali je to definitivno nešto što vredi čekati. Redovnim rotiranjem biljke tako da svaka strana dobije svetlo, ona će se ravnosmerno širiti.  Što se tiče zalivanja, veoma je važno da se uverite da je biljka potpuno suva pre nego što je zalijete. Ako želite da izgleda punije, možete u zemlju okolo stabla zasaditi i nekoliko mladica.

Koju god biljku da odaberete, sigurno se nećete pokajati. Biljke unose prirodne tonove u vaš životni prostor dajući mu posebnu notu.


KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus