Najlepši buket božura koji izgleda bujno danima

by | June 20, 2023
Najlepši buket božura

Božuri su simboli sreće i braka, zato se često koriste u buketima za privlačenje dobre energije. Pogledajte savete za najlepši buket božura koji danima izgleda bujno.

Najlepši buket božura koji izgleda bujno danima

Zapanjujuće lepotice, otporne i dugovečne, božuri zaslužuju mesto u svakom domu. Ne postoji ništa slično kada su u pitanju raskošni cvetovi, svilene latice i slatki, ali suptilni mirisi.

Poput mnogih rezanog cveća, božuri se često isporučuju ili kupuju u svom najsvežijem mogućem stanju, što znači da ćete ih često kupiti zatvorene kako bi se garantovalo da će duže trajati u svojoj vazi ili buketu. U nastavku su saveti za otvaranje cvetova i dugotrajnu svežinu.

Uklonite nepotrebno lišće

Listovi na božurima su prelepi i bujni, međutim, višak energije koji koriste usporava cvetanje. Preporučujemo vam da ukloni sve listove koji vam nisu potrebni za da biste ubrzali proces cvetanja i održali svežinu buketa.

Isecite dršku pod uglom

Proces sečenja treba da se obavi oštrim makazama za rezanje cveća. Dezinfikujte alat pre upotrebe, a zatim odsecite stabljiku na oko 2-3cm od dna. Ponovite ovaj korak svaka četiri sata ili dok vam pupoljak ne procveta.

Vaza sa mlakom vodom

Blago topla voda će takođe pomoći da se ubrza proces cvetanja, ali vodite računa da voda nije previše topla. Prevruća voda može naškoditi listovima zbog čega buket neće biti vizuelno privlačan.

Topla i svetla prostorija

Praćenje ovog poslednjeg koraka podstaći će vaše božure da se otvore u raskošan buket. Uverite se da je prostorija topla ali ne previše jer rizikujete da vaše cveće postane previše dehidrirano.

Toplota u prostoriji će pomoći da se ubrza proces cvetanja. Uverite se da božure držite dalje od direktne sunčeve svetlosti.

Sa druge strane: ako je vaše cveće previše otvoreno, jednostavno ga stavite u hladnu vodu ili hladnu prostoriju kako biste im pomogli da se malo zatvore.


Miljana Momirović

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus