Moderna dekoracija trpezarije: 8 ideja

by | June 20, 2023
Moderna dekoracija trpezarije: 8 ideja

U nastavku saznajte kako to može izgledati moderna dekoracija trpezarije i koje su sve mogućnosti. Sigurni smo da ćete pronaći inspiraciju i za vašu prostoriju. 

Moderna dekoracija za trpezariju:

1. Upečatljiva rasveta

Osvetljenje je jedan od načina da stvorite pravu atmosferu u vašem trpezarijskom prostoru. Utičite na raspoloženje nekim upadljivim svetlosnim elementima. Od mekog sjaja visećih svetiljki do nežne topline lustera sa staklenim kuglama, okačite svoje svetiljke direktno iznad trpezarijskog stola da biste svojoj trpezariji dodali trenutnu privlačnost.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Obojeni ili tapetirani plafon

A ako ne želite da se posvetite čitavoj prostoriji, zašto ne obojite ili oslikate tapetama svoj plafon? Ovo je savršen način da napravite akcenat bez brige da će biti preterano. U kombinaciji sa nekim izražajnim osvetljenjem, privući će pogled prema gore i učiniti prostor autentičnim.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Moderna dekoracija: Upadljive tapete

Tapete u trpezarijama su uvek dobra ideja. Ne samo da je to prostor koji se ređe koristi, već je i prostor gde želite da napravite neku dramu. To je prostorija u kojoj se možete usuditi da budete hrabri i potražite upadljiv dizajn tapeta. Alternativno, ako želite da skrenete pažnju na trpezariju, možete to učiniti sa zidom obloženim tapetama. Dobijte inspiraciju sa ovih 6 ideja za zidove.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Oslikani zidni mural

Ako tapete nisu vaša stvar, možete stvoriti akcenat oslikanim zidnim muralom. Ne samo da daje odgovor na dilemu šta da radite sa zaostalom farbom, već ako želite da smanjite troškove ukrašavanja, lako možete da napravite zidni mural u okviru budžeta. Još jedna odlična opcija, posebno ako želite da razgraničite trpezarijski prostor u okviru otvorenog plana, je color block trend.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Moderna dekoracija: Umetnost

Uredite trpezariju avangardno uz nešto moderne umetnosti. Od smelih boja do grafike do delova, možete sebi priuštiti da budete malo provokativni, posebno ako ovo nije soba koju ćete koristiti svaki dan. Neka vaši gosti razgovaraju sa velikom modernom umetnošću u vašoj trpezariji.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Neusklađeno sedenje

Savršen primer kako su trpezarije postale manje formalne je trend neusklađenih stolica. Dok je nekada davno neusklađeno sedenje značilo da se dodaje stolica usled nedostatka dovoljno mesta za sedenje, danas je to izbor dizajna. To je odlična opcija ako se bavite ponovnim recikliranjem, jer možete stvoriti kohezivan izgled tako što ćete svoje stolice urediti u istoj boji ili stilu.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Moderna dekoracija: Centralni akcenti

Svećnjaci i vase su trenutno vrlo moderne. Bilo da se radi o staklu u boji, mesingu ili keramici, odličan su način da dekorišete sto. Dekorišite prirodno sa cvetnim ili biljnim aranžmanima ili čak prevelikom činijom za voće. Neka bude šareno sa različitim voćem.

8. Zid galerija kao moderna dekoracija

Zidovi trpezarije su savršen način da se malo razigrate i pokažete neku od svojih omiljenih umetnosti, fotografija, pa čak i ogledala ili keramike.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako vas je ovih 8 modernih ideja za dekoraciju trpezarije pripremilo za gostovanje, zašto ne biste pogledali naš vodič o dizajniranju galerije.

Kako rasporediti slike kao vrhunski dizajner

Članak se nastavlja posle reklama

 

 


Borjana Božić

Ivan Zaplatynskyi/gettyimages