Najlepše bašte na svetu

by | January 22, 2018
Keukenhof je najveća bašta na svetu

Ljubitelji prirode, boja, cveća i zelenila zasigurno će uživati u fotografijama nekih od najlepših vrtova na svetu koje treba posetiti bar jednom u životu.

Keukenhof, Holandija

Keukenhof je najveća bašta na svetu i zasigurno jedna od najlepših. Sadrži više od sedam miliona tulipana, narcisa i zumbula, koji su zasađeni na zemljištu površine od oko 32 hektara.

Bašta više od sedam miliona lala Bašta sadrži i narcise i zumbule

Dok uživate u šetnji vrtom, na raspolaganju su vam aranžeri koji vam daju savete u vezi sa gajenjem cveća. U sklopu vrta nalaze se brojni restorani i kafići, a takođe imate mogućnost da iznajmite bicikl ili se provozate brodom. Ne propustite ovo uživanje.

Suan Nong Nooch, Tajland

Tropska botanička bašta Suan Nong Nooch otvorena je 1980. Bašta je nazvana po gospođici Nong Nooch, koja je smatrala da je to mesto idealno za prelepu baštu.

Tropska botanička bašta U bašti se nalazi najbolji izbor orhideja na Tajlandu

U ovom raju na zemlji danas se nalazi mnošto divnih vrtova, najveći izbor sorti palma i cikada na svetu, kao i najbolji izbor orhideja na Tajlandu.

Butchart Gardens, Kanada

Ovo rajsko mesto nalazi se u Vankuver Islandu u Kanadi, u privatnom je vlasništvu porodice Butcharts i prostire se na 22 hektara zemljišta.

Početkom 20. veka porodica Butcharts ovde je osnovala cementaru, ali supruga gospodina Butchartsa na tom mestu je želela baštu, pa je prvo napravila japanski vrt, zatim italijanski, pa su tako nastale i druge tematske bašte koje su postale svetska atrakcija.

Rajska bašta nalazi se u Vankuver Islandu Jesen u prelepom vrtu

Naslednici porodice i dalje žive na imanju, koje je otvoreno za javnost i godišnje ga poseti preko milion turista.

Tropska botanička bašta Fairchild, Florida

U tropskoj botaničkoj bašti Fairchild moguće je videti zaista mnogo vrsta tropskih biljaka različitog porekla: iz južne Floride, sa Karipskih ostrva, Okeanije, tropskog pojasa Afrike i sa Madagaskara.

Bašta je takođe vodeći centar za proučavanje palminog drveća Tropska botanička bašta

Bašta je takođe vodeći centar za proučavanje palminog drveća, koji radi već oko 70 godina.

Jardin Majorelle, Marakeš, Maroko

Bašta Majorelle je sva u plavoj boji, po čemu se razlikuje od drugih botaničkih bašta.

Vlasnik bašte do smrti je bio modni kreator Iv Sen Loran Bašta Majorelle je sva u plavoj boji

Osmislio ju je Žak Mažorel dvadeseth godina prošlog veka, a vlasnik bašte do smrti je bio slavni modni kreator Iv Sen Loran.

Izvor: topdreamer.com