Uređenje male dnevne sobe: 5 trikova za vizuelno veći prostor

by | April 20, 2023
Uređenje male dnevne sobe

Ako želite da prostor učinite vizuelno većim i komfornijim, uređenje male dnevne sobe zahetva posebne boje zidova, nameštaja, pa čak i njihovu poziciju u prostoru.

Uređenje male dnevne sobe: 5 trikova za vizuelno veći prostor

Sjajna završnica na zidovima

Farbanje zidova sjajnom završnom bojom je pametan način suptilnog odbijanja svetlosti koje će vizuelno uvećati prostor. Bez obzira da li se radi o svetlim ili tamnim bojama zidova, efekat će biti isti, pa možete bezbrižno da se odlučite i za neku tamniju boju.

Ista boja nameštaja i zidova

Ukoliko imate malu dnevnu sobu, još jedan trik je da stopite nameštaj i zidove. To ćete postići uz farbanjem zidova u boju nameštaja koji ne nalazi na tom zidu. Čak možete otići korak dalje i uklopiti dekorativne predmete u istoj boji za još jači rezultat.

Uređenje male dnevne sobe: Iskoristite svaki ćošak

Svi u kući imamo ćošak u prostoriji ili mali uvučeni prostor koji ne znamo zašto se tu nalazi ali je i dalje tu. Ipak, postoje načini na koje možete pametno da ih iskoristite. Na primer, neka to bude vaš mali kutak za opuštanje u koji ćete postaviti sofu. Ili, ako je vrlo skučeno, postavite stočić na koji ćete izložiti pića, knjige ili pletenu korpu sa dekom.

Velika sofa

Iako možda tražite što manji nameštaj za dnevnu sobu, postoji šansa da grešite. Verovatno je bolja opcija da umesto manje sofe i fotelje izaberete veliku sofu ili garnituru. Na ovaj način ćete zapravo uštedeti na prostoru jer nećete postaviti fotelje, a u isto vreme ćete imati dovoljno mesta za sedenje.

Uređenje male dnevne sobe: Stočić za kafu

Čak i ako ste mislili da stočić za kafu ne dolazi u obzir jer zauzima previše prostora, imamo rešenje. Pre svega, važniji je oblik od dimenzija. Pametnije je da se odlučite za kružni sto jer čini prostoriju vizuelno većom. Druga opcija je da vaš stočić bude veći (ili manji) tabure koji ćete postaviti u centralno mesto kod sofe. Po potrebi će biti dodatno mesto za sedenje, a do tada ga možete koristiti kao stočić za kafu tako što ćete jednostavno postaviti knjigu na njega.

 

 

 


Miljana Momirović

in4mal/GettyImagesPlus