Najpopularnija boja za dnevni boravak u 2023.godini

by | November 20, 2023
Najpopularnija boja za dnevni boravak

Ako već nije bilo očigledno, mi volimo trenutke sa bojama. Od sezonskih paleta do godišnjih predviđanja boje godine, uvek smo u potrazi za sledećom bojom koja će zavladati svetom enterijera.

Najpopularnija boja za dnevni boravak – Zelena

Za dnevne boravke, otkriveno je da je zelena daleko najpopularnija boja ove godine, slede je siva, bela, crna, braon, plava i bež.

Iako smo ove godine deklarativno zaljubljeni u francusko plavu, potpuno podržavamo trend zelenih dnevnih soba. Od maslinaste do šumske, smaragdne i meke sivozelene, ova zemljana boja je izuzetno prijemčiva i funkcioniše kao neutralna do određenog stepena.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako tek eksperimentišete sa zelenom dnevnom sobom, razmislite o jastucima i detaljima u maslinastoj boji, veštačkom i svežom zelenilu, i zelenim dekorativnim sedištima. Inače, opredelite se za potpuni doživljaj sa zelenom sofom ili malo zelene boje na zidovima.

Članak se nastavlja posle reklama

Boja za dnevni boravak koja opušta

Ako želite da dodate zelene tonove u svoj dom, ali ne znate odakle da počnete, predlažemo nekoliko jednostavnih koraka. Za one koji se ne žele potpuno posvetiti zelenoj dnevnoj sobi, jastuci i ćebad u nijansama maslinaste ili sivozelene mogu stvoriti suptilan, ali primetan uticaj. Ovi dodaci ne samo da pružaju udobnost, već i unose dašak prirode u prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako želite hrabriji pristup, razmislite o uvođenju zelene u nameštaj. Statement sofa u zelenoj boji može postati centralni komad vašeg dnevnog boravka, dodajući dozu svežine i modernosti. Kombinujte je sa neutralnim tonovima kako biste postigli uravnotežen izgled prostora. Osim toga, zelene stolice ili taburei takođe mogu poslužiti kao izražajni dodaci.

Zelena na zidovima – saveti za bojenje:

Ako želite da zelenu boju integrišete na zidove, postoji mnogo nijansi koje možete razmotriti. Od blago sivozelene do duboke šumske zelene, izbor zavisi od vašeg ličnog stila i atmosfere koju želite postići. Pre nego što se odlučite, preporučuje se da nabavite uzorak boje i testirate je na zidu kako biste bili sigurni da odgovara vašem prostoru i svetlu.

Članak se nastavlja posle reklama

Uz malo hrabrosti i kreativnosti, zelena može postati osvežavajući dodatak vašem domu, stvarajući prijatan ambijent inspirisan prirodom i prosperitetom. Iskoristite ovu boju kako biste personalizovali svoj prostor i uživali u trenutnom trendu boja u 2023. godini.

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

ume illus/gettyimages