Najpopularnija boja za dnevni boravak u 2023.godini

by | November 20, 2023
Najpopularnija boja za dnevni boravak

Ako već nije bilo očigledno, mi volimo trenutke sa bojama. Od sezonskih paleta do godišnjih predviđanja boje godine, uvek smo u potrazi za sledećom bojom koja će zavladati svetom enterijera.

Najpopularnija boja za dnevni boravak – Zelena

Za dnevne boravke, otkriveno je da je zelena daleko najpopularnija boja ove godine, slede je siva, bela, crna, braon, plava i bež.

Iako smo ove godine deklarativno zaljubljeni u francusko plavu, potpuno podržavamo trend zelenih dnevnih soba. Od maslinaste do šumske, smaragdne i meke sivozelene, ova zemljana boja je izuzetno prijemčiva i funkcioniše kao neutralna do određenog stepena.

Ako tek eksperimentišete sa zelenom dnevnom sobom, razmislite o jastucima i detaljima u maslinastoj boji, veštačkom i svežom zelenilu, i zelenim dekorativnim sedištima. Inače, opredelite se za potpuni doživljaj sa zelenom sofom ili malo zelene boje na zidovima.

Boja za dnevni boravak koja opušta

Ako želite da dodate zelene tonove u svoj dom, ali ne znate odakle da počnete, predlažemo nekoliko jednostavnih koraka. Za one koji se ne žele potpuno posvetiti zelenoj dnevnoj sobi, jastuci i ćebad u nijansama maslinaste ili sivozelene mogu stvoriti suptilan, ali primetan uticaj. Ovi dodaci ne samo da pružaju udobnost, već i unose dašak prirode u prostor.

Ako želite hrabriji pristup, razmislite o uvođenju zelene u nameštaj. Statement sofa u zelenoj boji može postati centralni komad vašeg dnevnog boravka, dodajući dozu svežine i modernosti. Kombinujte je sa neutralnim tonovima kako biste postigli uravnotežen izgled prostora. Osim toga, zelene stolice ili taburei takođe mogu poslužiti kao izražajni dodaci.

Zelena na zidovima – saveti za bojenje:

Ako želite da zelenu boju integrišete na zidove, postoji mnogo nijansi koje možete razmotriti. Od blago sivozelene do duboke šumske zelene, izbor zavisi od vašeg ličnog stila i atmosfere koju želite postići. Pre nego što se odlučite, preporučuje se da nabavite uzorak boje i testirate je na zidu kako biste bili sigurni da odgovara vašem prostoru i svetlu.

Uz malo hrabrosti i kreativnosti, zelena može postati osvežavajući dodatak vašem domu, stvarajući prijatan ambijent inspirisan prirodom i prosperitetom. Iskoristite ovu boju kako biste personalizovali svoj prostor i uživali u trenutnom trendu boja u 2023. godini.


Borjana Božić

ume illus/gettyimages