Maslinasta nijansa zelene u dnevnoj sobi i boje koje se slažu sa njom

Jedna od vrlo popularnih nijansi je maslinasta nijansa zelene, a mi vam predstavljamo nekoliko načina da učinite dnevnu sobu u ovoj nijasi efektnijom. 

by | March 17, 2023
maslinasta nijansa zelene

Nijanse zelene su vrlo popularne u uređenju enterijera. Jedna od vrlo popularnih je maslinasta nijansa zelene, a mi vam predstavljamo nekoliko načina da učinite dnevnu sobu u ovoj nijasi efektnijom. 

Zelena ima mnogo nijansi koje možete birati, ali ukoliko vas najviše privlači maslinasta nijansa zelene, tu smo da vam pomognemo sa uređenjem.

Maslinasta nijansa zelene u dnevnoj sobi

Kombinovanje sa plavom

Maslinastozelena i plava su savršen spoj. Posebno lepo izgledaju u klasično uređenim prostorima. Ovaj izbor boja donosi mir i sklad u prostoriju, poziva na odvajanje od tehnologije i na uživanje u jednostavnim stvarima u životu.

Maslinasta nijansa i kožni nameštaj

Zemljana nijansa kožnog nameštaja i maslinasa nijansa zelene izgledaće toplo i privlačno. Smeđi tonovi povezuju prostor i čine ga jedinstvenim. Uz ovakav spoj boja dosta dobro se slaže ambijent ispunjen biljkama.

Maslinasta nijansa zelene u kombinaciji sa crvenom

Oslobodite maštu ii kreativnost i dođite do savršenog spoja. Maslinasta nijansa i crvena deluju kao veoma loša opcija za uparivanje, međutim, one ipak deluju vrlo lepo zajedno.

Maslinastozelena i drvene površine

Maslinasta nijansa se često koristi kao boja kuhinjskih elemenata. Mnogi smatraju da uz nju ide samo bela boja, međutim, drvene površine mogu biti vrlo lep izbor. Na ovaj način zelena boja masline i boja drveta ostvaruju prirodan i moderan ambijent koji pritom nije preterano strog.

Maslinasta i siva

Ove dve nijanse mogu se koristiti u svakoj prostoriji u domu. Pružaju osećaj udobnosti i mira, te kutak za čitanje u ovim bojama može izgledati kao idilično mesto za odmaranje nakon dugog dana.

Smeđi zidovi

Maslinasta nijansa zelene odlično se slaže uz smeđe zivove, bilo da je u pitanju tamnosmeđa ili svetlosmeđa.

Maslinasta i roze

Roze fotelja usklađena sa maslinastom garniturom odiše elegancijom i nežnošću.

Maslinasta nijansa zelene u kombinaciji sa belom

Osim u dnevnoj sobi, kombinacija maslinastozelene i bele se može kombinovati u svakoj drugoj prostoriji. Ova kontrastna kombinacija deluje sveže i opuštajuće.

Nadamo se da vam se dopadaju kombinacije sa maslinastozelenom nijansom koje smo pripremili za vas ovom prilikom.

Jovana Jevtić

YKvision/ GettyImagesPlus