Pastelna kuhinja i laminat: Savršen spoj

Pastelna kuhinja i laminat odišu elegancijom i modernošću, a dobijen rezultat uglavnom podstiče ljude da ih iskoriste u svom domu.

by | March 2, 2023
pastelna kuhinja i laminat

Ukoliko ste imali mišljenje da je laminat namenjen isključivo za retro izgled kuće, razmislite još jednom. Tekst koji smo propremili pokazaće vam koliko su pastelna kuhinja i laminat savršen spoj. 

Ovaj spoj boja i materijala vašem u domu će doprineti savremenom i elegantanom izgledu. Ormari od melamina u pastelnim bojama pružaju prostoriji susret skandinavskog uređenja i retro stila iz prošlog veka. Pastelna kuhinja i laminat odišu elegancijom i modernošću, a dobijen rezultat uglavnom podstiče ljude da ih iskoriste u svom domu.

Pastelna kuhinja i laminat su savršeni spoj koji odiše elegancijom

Praktičnost

Kako biste kuhinju učinili što praktičnijom, razmislite o rasporedu elemenata. Najbolje je ukoliko imate posebnu prostoriju namenjenu za kuhinju, ali i ukoliko nemate, nemate razloga da se brinete. Kuhinju ljudi često smeštaju u isti prostor u kom je i dnevna soba ili trpezarija i postoje odlični načini da je vizuelno odvojite od ostatka prostora.

Osvetljenje

Kako bi pastelna kuhinja bila što efektnija, dobro je da osmislite lepo osvetljenje i obezbedite prirodnom svetlu da je obasjava. Prozori u kuhinji su bitni i zbog praktičnih razloga, poput raznih mirisa kuvanja, te je dobro da prozor bude što veći.

Pastelna kuhinja i laminat: Izbor boje i materijala

Estetski, pastelna kuhinja i laminat zaista podsećaju na retro stil. A inspiraciju za to možete pronaći na fotografijama koje smo vam pripremili. Melamin je odličan izbor ukoliko želite da postignete ovakav efekat u svojoj kuhinji. Postoji mnogo pastelnih boja koje možete uvesti u svoju kuhinju i zbog toga dobro razmislite šta želite da postignete i koja nijansa najviše prija vašim čulima.

Kada su u pitanju pločice, uz pastelnu kuhinju najbolje je da birate bele ili neutralne nijanse. Pločice na zidu između visećih delova i donjih kuhinjskih elemenata imaju veliki uticaj na celokupan izgled kuhinje.

Ukoliko je u vašoj kući kuhinja spojena sa dnevnom sobom i trpezarijom, fokusirajte se na to da laminat i boja drveta koju birate za kuhinju budu u skladu sa ostalim bojama u prostoriji.

Kuhinjsko ostrvo

Još jedan detalj koji može dovesti do modernog izgleda vaše pastelne kuhinje jeste kuhinjsko ostrvo. U poslednje vreme ovaj deo kuhinje je dobio na popularnosti i možete ga iskoristiti kako biste svoju retro kuhinju ipak obojili modernim detaljem. Za njega možete birati ili belu ploču ili ploču u boji hrasta koju ćete upariti sa laminatom.

Naša preporuka je da se potrudite da na izboru materijala u kuhinji ne štedite jer samo na taj način možete obezbediti njenu dugotrajnost. Pastelna kuhinja i laminat su savršeni spoj oko kog ne treba da se predomišljate. Izaberite svoju pastelnu boju i započnite renoviranje!

Jovana Jevtić

Victoriia Kovalchuk/GettyImagesPlus