Izbor idealne komode za dnevnu sobu: Ovaj JYSK model je moj prostor učinio elegantnijim

by | May 27, 2024
Izbor idealne komode za dnevnu sobu: Ovaj JYSK model je moj prostor učinio elegantnijim

Izbor idealne komode za dnevnu sobu može biti pravi izazov, ali uz malo planiranja i razmišljanja, taj proces može postati zadovoljstvo. Evo kako sam ja izabrala savršenu komodu za moj dnevni boravak.

Izbor idealne komode za dnevnu sobu: Potpuna transformacija

Prvo sam razmotrila prostor koji imam na raspolaganju. Moja dnevna soba nije prevelika, pa sam morala da pronađem komodu koja se savršeno uklapa bez da zauzima previše prostora. Izmerila sam zid na kojem će komoda stajati kako bih znala tačne dimenzije koje mogu da priuštim.

Zatim sam razmišljala o stilu. Želim da moj dnevni boravak bude moderan, ali i topao i prijatan. Pregledala sam razne stilove komoda – od minimalističkih, preko skandinavskih, do rustičnih i klasičnih. Na kraju sam se odlučila za skandinavski stil jer se savršeno uklapa u ostatak mog enterijera, koji je svetao i prozračan sa prirodnim elementima.

Materijali i funkcionalnost

Materijal je bio sledeći na mom spisku. Želela sam nešto što je kvalitetno i dugotrajno. Nakon malo istraživanja, odlučila sam se za komodu od punog drveta, konkretno hrasta, jer je izdržljiv i daje prirodan i topao izgled prostoru.

Funkcionalnost komode je takođe bila ključna. Potrebna mi je komoda sa dovoljno prostora za odlaganje, ali i sa dovoljno površine za postavljanje dekoracija, kao što su vaze, ramovi za slike i sitnice koje volim. Pronašla sam model koji ima nekoliko prostranih fioka i polica, što mi omogućava da organizujem stvari na način koji mi najviše odgovara.

Boja komode je bila poslednji, ali ne i najmanje važan faktor. Kako je moj dnevni boravak već uglavnom u neutralnim tonovima sa akcentima u plavoj i zelenoj boji, odlučila sam se za komodu u svetloj nijansi drveta, koja se savršeno uklapa sa ostatkom nameštaja i dodaje toplinu prostoru.

Izbor idealne komode za dnevnu sobu: SANDBY (JYSK)

Nakon što sam suzila izbor na nekoliko modela, posetila sam nekoliko prodavnica kako bih ih videla uživo. Na kraju, našla sam komodu koja je ispunila sve moje kriterijume – savršene veličine, u željenom stilu i boji, sa dovoljno prostora za odlaganje i napravljenom od kvalitetnog materijala. Uzela sam u obzir i cene, upoređivala ponude i na kraju našla najbolju vrednost za svoj novac.

Sada, kada je komoda konačno u mom dnevnom boravku, mogu reći da je izbor bio pravi. Ne samo da izgleda sjajno, već je i vrlo funkcionalna, i doprinosi celokupnoj atmosferi prostora, čineći ga još prijatnijim za boravak i opuštanje.

Borjana Božić

Gayrat Tolibov/gettyimages