Ikea nameštaj: Ideje za uređenje dnevne sobe

Ako imate ograničen budžet onda je Ikea nameštaj pravo rešenje.

by | August 3, 2023
Ikea nameštaj: Ideje za uređenje dnevne sobe

Ako imate ograničen budžet onda je Ikea nameštaj pravo rešenje. Budite inspirisani ovim idejama za dnevnu sobu – od pametnih trikova za skladištenje do stilskih ideja za sedenje.

Dnevna soba je najfrekfentnija prostorija u kući koja se koristi za razne namene: od opuštanja do kućnog kancelarijskog prostora. Zato je važno da raspored nameštaja i prostor za odlaganje budu dobro isplanirani.

Ikea nameštaj za svačiji budžet

Poznata po svom jednostavnom, elegantnom i pristupačnom skandinavskom dizajnu, Ikea nudi ogromnu lepezu rešenja za dnevne sobe koja odgovaraju svim domovima i ukusima, od modularnih sistema regala i samostojećeg nameštaja do udobnih sofa i pametnih multifunkcionalnih ideja za skladištenje.

Članak se nastavlja posle reklama

U današnjem svetu, ključno je da dnevna soba bude multifunkcionalni prostor u kome svako može da radi, spava, uči, jede, opušta se i igra! Ovo zahteva rešenja koja su praktična, fleksibilna, izdržljiva i koja olakšavaju brzo organizovanje.

Ikea nameštaj: Nekoliko zanimljivih ideja za dnevnu sobu

Bilo da se upuštate u kompletan redizajn sobe ili želite da napravite nekoliko brzih ažuriranja u maloj dnevnoj sobi, sakupili smo nekoliko ideja za opremanje dnevne sobe.

1. Ikea navlake

Članak se nastavlja posle reklama

Ako tražite dizajnersku sofu za dnevnu sobu po pristupačnoj ceni, onda bi navlake za sofe mogle da budu idealno rešenje. Ikea ima veliku ponudu navlaka za sofe i fotelje od pamuka do vune i somota. Na ovom primeru je Ikeina sofa KARLSTAD od bukle tkanine savršen spoj udobnosti i bezvremenskog stila.

2. Kombinujte zatvoreno i otvoreno skladište

Članak se nastavlja posle reklama

Postavljanje ormara od poda do plafona je odličan način da se maksimizira prostor za skladištenje – razmislite o kombinaciji zatvorenog s otvorenim skladištem jer ćete na tj način prikriti nered. Ovo je odličan primer kako je iskorišćen prostor ispod televizora.

Radi se o Ikeinom modularnom BESTA sistemu za skladištenje u kombinaciji s belim i drvenim vratima za moderan skandinavski dekor.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Razmislite o fleksibilnim opcijama nameštaja

Kada nameštate malu dnevnu sobu ili dnevnu sobu koja služi višestrukim funkcijama, koristite komade nameštaja koji se lako pomeraju i vraćaju u zavisnosti od vaše aktivnosti. Razmislite o proizvodima na točkovima i točkićima koji mogu da brzo oslobode prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Osim što su lagana i prenosiva, Ikea LUBBAN kolica i fotelja ULRIKSBERG su takođe odličan način da iskoristite trenutni trend ratana. Doneće toplinu i teksturu u vaš prostor.

4. Stvorite iluziju prostora s plutajućim ormarićem

Previše samostojećih komada nameštaja može učiniti da se soba oseća pretrpano, pa ako je prostor na prvom mestu razmislite o malim idejama za odlaganje na zidu kako biste otvorili površinu poda.

Članak se nastavlja posle reklama

Odabir dizajna vrata koji će odgovarati tonu vaših zidova je još jedan pametan trik koji će stvoriti iluziju da je prostor veći nego što jeste. Ovde je Ikea BESTA ormarić ažuriran svetlosivim drvenim vratima iz Fronteriors-a koja unose suptilnu teksturu u prostor.

5. Klasične komodice

Ako tražite ideje za preuređenje dnevne sobe sa malim budžetom, pokušajte da ugradite standardne Ikea ormare koji može da kombinujete. Pokušajte da pomešate različite stilove vrata sa metalnim okovom kao što je to urađeno ovde gde su vrata od trske iz nordijskih enterijera ugrađena u Ikeine BESTA ormare.

Članak se nastavlja posle reklama

Vrata od trskena komodama  su neko vreme najprodavanij, ali u poslednjih nekoliko meseci popularne au tamne završne obrade kao što su ugalj crna, tamnoplava i zelena. Ovaj kontrastni izgled može se prilagoditi mnogim stilovima dizajna, a vašem jedinstvenom komadu daje malo dublji karakter.

6. Uštedite prostor pametnim odabirom nameštaja

Ako je prostor na prvom mestu i tražite ideje za male dnevne sobe izaberite predmete koji se mogu proširiti, složiti ili preklopiti da biste uštedeli prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Police za knjige

Ikonični Ikein komad, prilagodljiva BILLI polica za knjige dostigla je kultni status u Ikeinoj hakerskoj zajednici. Na ovom preieru su udružene četiri Billi police za knjige H79″kV31.5″kD11″ sa osam Ikea Okberg vrata i nekim pločastim MDF-om kako bi postigla izgled ormara po meri .

8. Maksimalno iskoristite prostor na zidu

Članak se nastavlja posle reklama

Kada dizajnirate malu dnevnu sobu, važno je dobro razmisliti o tome kako možete maksimalno iskoristiti prostor, naročito zidove i visinu plafona. Podignite stvari koje vam nisu potrebne svaki dan i oslobodite prostor ispod za svoje svakodnevne stvari – prostor se može stvoriti bilo gde!

9. Postolje za televizor

Uz malo kreativnog razmišljanja, čak i najosnovniji Ikea predmeti mogu se transformisati u moderan nameštaj za dnevnu sobu. Na ovom primeru je sjajno postolje za televizor s policama.

Kako da dizajniram svoju malu dnevnu sobu?

Da biste maksimalno iskoristili malu dnevnu sobu, ograničite nameštaj na osnovne delove i razmislite o izboru multifunkcionalnih, prenosivih dizajna koji daju fleksibilnost vašem rasporedu i omogućavaju da se prostor koristi za brojne različite funkcije.

Koristite nekonvencionalne proizvode da podelite prostoriju kao što su tekstil i roletne ili opcije za odlaganje da biste svoju sobu podelili na odvojene prostore. Strateški postavljene jedinice za skladištenje kao što je KALLAKS funkcionišu posebno dobro i mogu se prilagoditi da bi se postigla mešavina zatvorenog i otvorenog skladišta.

Dnevna soba: Napravite udoban kutak za sedenje

 

 

 

 

 

 

 

 


Dijana Škorić

AnnaStills / gettyimages.com