Harmoničan ambijent dnevnog boravka za potpuno uživanje

by | February 29, 2024
Harmoničan ambijent dnevnog boravka za potpuno uživanje

Ugaone garniture ne samo da su centralni deo dnevnog boravka, već predstavljaju i izvor udobnosti i stila. Čine ambijent harmoničnim, a različiti stilovi i dizajni mogu na najbolji način da transformišu i osveže prostor. Ugaone garniture su i komad nameštaja na kom provodimo trenutke odmora, zabave uz dobru knjigu ili film, ali i druženja sa porodicom i prijateljima, pa je iz tog razloga važno da odaberete pravi model koji će vam pružiti potpuno uživanje.

U zavisnosti od prostora kojim raspolažemo, svi se trudimo da dnevni boravak učinimo što funkcionalnijim, a saveti dizajnera enterijera su u tom smislu važni, posebno kada govorimo o pozicioniranju ugaone garniture u prostoru, ali i odabiru boja, stila, pa i komada nameštaja u okruženju, kao i dekoracije.

U  malom dnevnom boravku postavljanje garniture uz zid doprinosi racionalnom korišćenju prostora, a to je važno za neometano kretanje, ali i ostale komade nameštaja, poput stočića za kafu. Ukoliko imate veći dnevni boravak, razmislite o postavljanju garniture u centarprostorije i tako stvorite prijatno okruženje koje je savršeno za druženje, gledanje filmova ili jednostavno opuštanje uz knjigu. U životnom prostoru otvorenog koncepta, ugaona garnitura može biti idealna kao vizuelna podela između prostorija, stvarajući tako zone za različite aktivnosti, bez potrebe za zidovima ili pegradama.

Ugaona garnitura LONG u bež štofu poseduje mogućnost pretvaranja u ležaj obaranjem naslona i, zahvaljujući svojim dimenzijama, predstavlja izuzetno praktično rešenje za opremanje životnog prostora.  Karakteriše je savremeni svedeni stil i pogodna je za kombinovanje sa raznovrsnim komadima nameštaja.

Forma

Ugaona garnitura LONG

Neutralne nijanse poput bež, sive i bele se lako mogu prilagoditi različitim enterijerskim stilovima, pa je uvek praktičnije odabrati velike komade nameštaja u neutralnim bojama, kao i tepih u istim nijansama. Kolorit u ambijentu možete oživeti detaljima, bojom zida kao i dekoracijom, poput dekorativnih jastuka sa interesantnim dezenom.

Lepo rešenje za uređenje nešto manjeg dnevnog boravka može biti i ugaona garnitura TOLEDO u bež štofu, sa dekorativnim jastucima u boji kajsije koji  dolaze uz ugaonu garnituru, ali i jastucima drugih boja koji će doprineti osećaju udobnosti.

forma

Ugaona garnitura TOLEDO

Garnitura može biti deo, kako modernih, tako i klasičnih enterijerskih rešenja za dnevni boravak, a komad koji će se odlično uklopiti uz nju je klub sto BERT u dekoru artisan hrasta sa belom lak folijom. Pored klub stola, tepih je važan deo kojim treba upotpuniti izgled dnevne sobe, a pravi izbor je tepih ADRIA NEW sa interesantnim dezenom. Kao dodatne praktične elemente možete dodati podnu lampu SANDRA i tabure LILI.

Ukoliko volite da eksperimentišete u uređenju enterijera, kao pravi izbor za vas dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu ugaonu garnituru intenzivnijeg kolora, poput ugaone garniture CLOUD. Može istovremeno biti centralna tačka dnevnog boravka, a uz nju se odlično uklapa tepih TOSCANA u neutralnoj nijansi. Lep detalj je i pleteni tabure, koji će osvežiti ambijent.

Raznolikost stilova, materijala i funkcionalnosti pruža raznorazne mogućnosti za odabir odgovarajuće ugaone garniture za dom. Neka vam glavni kriterijumi budu svakako dizajn garniture i njena udobnost, jer je mesto na kome provodimo mnogo vremena i u velikoj meri utiče na stil opremanja ostatka dnevnog boravka.