Greške u dekoraciji u dnevnoj sobi: Saveti kako da ih izbegnete

by | September 5, 2023
Greške u dekoraciji u dnevnoj sobi

Greške u dekoraciji u dnevnoj sobi su veoma česte, a to mnogo utiče na vaš prostor unoseći lošu energiju. Saznajte u tekstu o kakvim greškama je reč.

Greške u dekoraciji u dnevnoj sobi: Da li ste ih i vi načinili?

Dekoracija je umetnost, stoga nije svejedno kako ćete poslagati nameštaj, boje ili rimu. Takođe, i organizacija prostora ovde igra najveću ulogu. Evo o kakvim greškama je reč.

Dnevna soba koju krase prirodni elementi

Utisak nereda

Ne, ovde ne podrazumevamo kreativni nered. Nedostatak truda i posvećenosti uređenju dnevne sobe je haos u kojima se vidi lenjost. Posvetite vreme svojoj dnevnoj sobi, redovno je čistite i sređujte svoj dom. Vodite računa da vaša dnevna soba bude uredna i stvorićete spokojnu atmosferu.

Greške u dekoraciji u dnevnoj sobi: Nagomilavanje dekorativnih sitnica

Opsesija skupim i razmetljivim predmetima, kao i višak ukrasa, suvenira je prosto neukusno. Iako je razumljivo da želite da ove predmete imate u svojoj dnevnoj sobi, veoma je važno da stvorite harmoniču atmosferu u dnevnoj sobi. Dakle, izbegavajte da preterujete sa šljokicama, metalom, kristalom i sličnim materijalima. Mali cvetni aranžmani i suptilni detalji su sasvim dovoljni. Zapamtite, luksuz je u sitnim detaljima.

Teško se opraštate od starog nameštaja

Nekada dugo zadržavamo predmet koji za nas ima sentimentalnu vrednost ili su jedinstveni za nas. I to je u redu, dokle god se taj predmet ili komad nameštaja uklapa u estetiku ostatka sobe. Ako želite da sačuvate ovaj komad nameštaja, najbolje bi bilo da ga uklopite u prostor na drugačiji način. Možda da ga prefarbate ili mu nađete drugu namenu?

Greške u dekoraciji u dnevnoj sobi: Kopiranje stilova bez ikakvog smisla

Izbegavajte da kopirate nečiji izgled dnevne sobe, a da pritom ne uzmete u obzir proporcije i izgled vašeg prostora. Naravno, služiti se idejama koje vidite na internetu ili magazinima je sasvim korektno, ali morate biti svesni prostora u kome živite i da stil prilagodite njemu.

Birate jake boje

Veoma je važno da birate boje koje će u dnevnoj sobi stvoriti toplu i prijatnu atmosferu. Izbegavajte boje i teksture koje stvaraju napetost. Za dnevnu sobu su preporučljive svetle nijanse poput pastelne plave ili zelene, svetlosive, bele ili bež bojr. Ako želite intenzivnije nijanse, vodite računa da to bude nekoliko detalja koji će se istaći na pravi način.

U svakom slučaju, dekoracija je prijatan i kreativan proces, ali ima i ona svoja pravila. Ipak, ukoliko poslušate ove savete, uživaćete u vašoj dnevnoj sobi i prijatnom prostoru i više nego što možete da zamislite.

Snežana Vranić

Vasyl Cheipesh/GettyImagesPlus