Najlepše dnevne sobe u industrijskom stilu za 2023. godinu

by | December 19, 2023
Najlepše dnevne sobe u industrijskom stilu za 2023. godinu

Možda se čine grubim ali dnevne sobe u industrijskom stilu su jedne od najudobnijih prostora. I funkcionalnost i estetika – kao stvorene za poslovne ljude. Pogledajte inspirativne predloge industrijskih stilova u dnevnom boravku.

Najlepše dnevne sobe u industrijskom stilu za 2023. godinu

Istina je da postoji mnogo načina da se premosti jaz između prijatne udobnosti dnevne sobe i oštrog, čistog stila koji karakteriše industrijski dizajn. Pripremite se da transformišete svoj tradicionalni u elegantni prostor, jer ove dnevne sobe u industrijskom stilu će vas ostaviti bez daha.

Elegantni nameštaj

Industrijski dizajn je minimalistička disciplina, koju karakterišu čvrsti materijali i niskoprofilne siluete. Dakle, jedan od najlakših načina da za uređenje dnevne sobe u industrijskom stilu je da potražite elegantan industrijski nameštaj. Potražite komade napravljene od čvrstih materijala, poput metala i drveta, i dajte prednost oštrim linijama gde god možete.

Članak se nastavlja posle reklama

Funkcionalnost u prostoru

Vreća za udaranje verovatno ne bibila istaknuta u većini dnevnih soba, ali u industrijskoj dnevnoj sobi bi trebala. Zašto? Industrijski dizajn se odnosi na funkcionalnost u svom maksimalnom obliku. Dakle, sve što koristite, a oduzima vam vreme da uzimate i ponovo vraćate na svoje mesto, jednostavno postavite tamo gde i koristite, potpuno izloženo.

Članak se nastavlja posle reklama

Metalne police

Metalne police izgledaju zapanjujuće dobro u svakoj dnevnoj sobi u industrijskom stilu. Ovi elegantni materijali će dodati teksturu i izdržljivost svakoj prostoriji – čineći vaš prostor industrijskim i sofisticiranim.

Članak se nastavlja posle reklama

Negativni prostor

Većina industrijskih enterijera su otvoreni prostori koje karakterišu visoki plafoni i vrlo malo zidova – poput garsonjere. Ovo može predstavljati izazov za dizajn: kako popuniti sav prostor? Ali odgovor je jednostavan: nemojte. Umesto toga, ostavite “džepove” svog prostora potpuno praznim. Ovo je odličan način da istaknete otvorenost vašeg prostora ili da klasični prostor učinite industrijskim.

Članak se nastavlja posle reklama

Grafička umetnička slika

Umetnost može biti odličan način da upotpunite svoj prostor. A ako uređujete enterijer u industrijskom stilu, razmislite o tome da se držite grafičke umetnosti gde god možete. S obzirom da ima velike sličnosti sa industrijskim dizajnom – sa svojim oštrim linijama, jarkim tonovima i nagoveštajima komercijalnosti, postavite je u vidu umetničke slike ili printa na dekorativnim jastucima, tepisima i slično.

Članak se nastavlja posle reklama

Dnevne sobe u industrijskom stilu: Izloženo osvetljenje

Mnogi industrijski enterijeri imaju nedovršene plafone gde su svetla, žice i grede potpuno izloženi. Ako vaš plafon ne izgleda ovako, ne brinite – izgled jednostavno možete ponoviti pomoću osvetljenja.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Vasyl Cheipesh/GettyImagesPlus