Dnevna soba s cvetnim motivima: 12 kreativnih ideja

Dnevna soba s cvetnim motivima doneće dobro raspoloženje. Bez obzira na to da li za dekoraciju koristite slike, tapete ili stikere

by | July 6, 2023
Dnevna soba s cvetnim motivima

Dnevna soba s cvetnim motivima doneće dobro raspoloženje. Bez obzira na to da li za dekoraciju koristite slike, tapete, zidne nalepnice, cveće je uvek odgovarajuća tema za uzbudljivu atmosferu.

Dnevna soba s cvetnim motivima: Donosi radost u prostor

Na ovaj način ne samo da ćete oplemeniti prostoriju, nego ćete uneti radost jer je cveće uvek prijatno okruženje. Ako želite da svoj omiljeni cvet stavite kao zidnu dekoraciju, prvo bi trebalo da razmotrite nekoliko stvari. U nastavku teksta ćemo vam objasniti na šta sve treba da obratite pažnju.

Dnevna soba s cvetnim motivima: Uskladite temu s namšeštajem

 

Na prvom mestu posebno je važno uskladiti zidnu dekoraciju dnevne sobe sa enterijerom. Ovde se ne radi samo o boji, već i o dizajnu. U dnevnoj sobi možete postaviti zidnu dekoraciju u obliku slika, tapeta, nalepnica ili druge zanimljive vrste zidne dekoracije po želji.

Izbor zavisi prvenstveno od stila vaše dnevne sobe. Unutrašnjost može biti kreativna i jedinstvena s modernom zidnom nalepnicom, tapetama ili bolje rečeno romantična sa ogromnim cvetnim slikama.

Romantične slike s lalama

Ovo je jednostavno rešenje jer uvek možete da promenite sliku kada vam dosadi ova dekoracija.

Nežna orhideja u beloj boji u dnevnoj sobi

Na ovaj način biste postigli sjajan kontrast i dinamiku prostora. Imajte na umu da u ovoj kombinaciji ne treba preterivati s mnogo boja.

Cvet na zidu u pastelnim bojama

Ukoliko više volite nešto suptilinije onda odaberite ovaj cvetni motiv u pastelnoj boji. Lepo se uklapa s nameštajem u svetlim nijansama.

Zidna dekoracija s motivima bambusa

Deluje veoma interesantno, podseća na tropske šume i budi želju za dalekim, egzotičnim putovanjima.

Zidna dekoracija u crnoj, beloj i sivoj boji s motivom šume

Ukoliko vas više privlači zima, zašto ne biste izabrali ovaj motiv. Da kombinacija ne bude isuviše monotona ubacite i crveni detalj, kao što je ovaj stočić.

Nežno cveće u roze nijasi

Tako suptilno, nežno roze stvara savršen kontrast s crnim nameštajem o sivim tepihom. Ovaj cvet stvara osećaj lakoće prostora.

Žuta boja donosi radost

Divna, vibranta boja koja s lakoćom razbija monotoniju. Ne treba preterivat s žutom, tako da je ovaj detalj sasvim dovoljan u vašoj dnevnoj sobi.

Šik zidni stiker u ljubičastoj boji

Pre svega je praktično jer uvek možete da skinete stiker i da ga zamenite s drugim, na primer u skladu sa sezonom. Ovaj se divno uklapa s belom sofom.

Šareno cveće

Možete da napravite koloritni kutak u dnevnoj sobi, kao što je ovaj naš primer. Gledajte samo da se uskladi s ostalim bojama nameštaja, kao i tepiha.

Prelepa roze orhideja

Još jedan zanimljiv stiker koji se odlično uklapa s rustičnim zidom i pastelom bojom sofe.


Dijana Škorić

KatarzynaBialasiewicz / gettyimages.com