Dekorativni propusti u dnevnoj sobi: Ove detalje svi primete

by | May 4, 2024
Dekorativni propusti u dnevnoj sobi: Ove detalje svi primete

Evo kako izgledaju česti dekorativni propusti koje enterijeristi primećuju u dnevnoj sobi kada posete nečiji dom i kako da ih rešite.

Dekorativni propusti u dnevnoj sobi: Obratite pažnju na ove detalje

Nameštaj je loše postavljen

Pogrešno postavljen nameštaj u dnevnoj sobi može uništiti dekor. Otežava iskorišćavanje prostora, može uzrokovati uske prolaze, pa čak i činiti da prostor izgleda neuredno. To može dovesti do nelagodnosti. Rešenje je analizirati raspored nameštaja na papiru. Isijecite nameštaj u razmeri i lako ga premestite po planu. Možda raspored koji ste smatrali funkcionalnim nije odgovarajući.

Članak se nastavlja posle reklama

Loše zavese: Loše zakačene i neodgovarajuće dužine

Veoma čest dekorativni propust je kada zavese ne pristaju prozorima kako treba. Najčešće su kratke i siromašne po pitanju tkanine. Zavese sa bogatim naborima deluju luksuzno. Tekstura doprinosi osećaju udobnosti. Dužina zavese treba da bude dovoljna da dodiruje pod. Nema zavesa na pola zida (za to su tu roletne). Kako popraviti kratku zavesu? Dodajte dodatnu traku tkanine.

Loša kompozicija slika na zidu

“Nema ništa gore nego videti kompoziciju slika koja nije poravnata!”, ovo je komentar koji najčešće ponavljaju naše enterijeristkinje kada dođu u dnevnu sobu i vide divan zid sa puno slika od kojih su neke krive. Da biste ih učvrstili, zakačite ih dvostranom trakom za zid ili sa dva eksera umesto jednog centralnog. Tako ćete izbeći da se “tresu”.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekorativni propusti u dnevnoj sobi: Loše okrečeni zidovi

Zidovi moraju biti očuvani, bez mrlja ili oštećenja boje. Često se može naći zastarela boja koja više nije u modi i zakrpe; tj. razlike u nanošenju boje jer se pokušalo prekriti neka mrlja. Rešenje je kompletno krečenje dnevne sobe odjednom, u odgovarajućoj boji. To će biti savršena osnova i konačno će se završiti dekorativni propusti vezani za boju.

Članak se nastavlja posle reklama

Nameštaj vidno lošeg kvaliteta

Nije tako loše videti zastareli nameštaj u dnevnoj sobi kao što je onaj loše kvaliteta koji je oštećen, ispucan ili iskrivljen. To je ometanje i smanjuje nivo. Enterijeristi predlažu zamenu tog dela ili čak njegovo uklanjanje (u nekim slučajevima dnevna soba bolje izgleda bez toliko nameštaja). Ako je komad vredan i zastareo, možete ga prilagoditi novim izgledom, lakiranjem, bojenjem, lakiranjem ili tapaciranjem.

Članak se nastavlja posle reklama

Vasyl Cheipesh/gettyimages