Crvena dnevna soba je u trendu, a evo kako da je stilizujete

by | September 22, 2023
Crvena dnevna soba

Crvena boja je veoma smela, naročito kada je u pitanju dizajn prostorija. Međutim, iako crvena dnevna soba možda deluje zastrašujuće, ona može izgledati veoma moćno.

Crvena dnevna soba: Dizajn koji ostavlja bez daha

Crvena boja je veoma upadljiva i u kupatilu, a kamoli u dnevnom boravku. Zato, ukoliko ne budete pažljivi možete učiniti prostor zagušljivim i napadnim. Međutim, ova boja zaista ume da zablista i da učini vaš dnevni boravak jedinstvenim. Postoji nekoliko nijansi crvene koje možete da koristite.

  • Nova tradicionalna nijansa: bordo i vinska crvena sjajno izgleda u tradicionalnim prostorima koji imaju moderne tonove.
  • Moderna nijansa: Živopisna crvena i nijansa koja ima podtonove narandžaste su sjajne za ovaj stil.
  • Boho crvena: Suptilne nijanse poput bledo koralne boje i zarđalo crvene izgledaju prelepo u tandemu sa belim zidovima i tkanim materijalima boho stila.
  • Art deco: Ovaj stil je prepoznatljiv po upadljivim tonovima dragulja, pa su u ovom slučaju idealne nijanse rubin ili granat crvena.
  • Eklektična: U eklektičan eneterijer ide skoro sve, pa je preporuka da uključujete niz crvenih od tamno kestenjastih do prave crvene.

Ove otmene boje za dnevnu sobu ulepšavaju prostor

Crvena sofa

Crvene sofe su veoma retke. Potrebna je hrabrost da središnji deo dnevne sobe bude u crvenoj boji. Međutim, možete odabrati tamnu, zemljanu nijansu koju ćete lakše uklopiti u estetiku vašeg stila. Ova nijansa je veoma prefinjena, tako da ako želite da unesete luksuz u vašu prostoriju, ovo je pravi način za to.

Crvena dnevna soba: Tepih

Crvena nije boja koja se nikad nije pojavljivala u enterijerima. Najčešće su se njene nijanse mogle naći u tepisima, pa zašto da ne? Naravno, ovaj tepih može biti u potpunosti moderan, ali ako pronađete tepih u retro stilu, on će dati poseban šarm vašem dnevnom boravku.

Akcentni detalji

Veoma je važno da uzmete u obzir i životni stil koji vodite. Ukoliko vam dnevna soba uglavnom služi za opuštanje uz gledanje filmova, onda svakako ne želite da je preopteretite jakom bojom. Potrebno vam je nešto što će se uklopiti u prostor i u detaljima.

Crvena dnevna soba: Zavese

Zavese takođe mogu biti veoma upadljive i učiniti prostor veoma elegantnim. U svakom slučaju, ako vam se ne dopada njihov efekat, lako ih možete zameniti. Istaknite ove zavese tamnijim dekorom.

Unesite šarenilo

Ako volite jake boje i šarenilo, onda ubacivanje živopisne crvene boje neće predstavljati problem. Unesite dva taburea, sto ili ormarić u ovoj nijansi ili neki drugi zanimljivi detalj koji će se savršeno uklopiti u energiju vaše dnevne sobe.

Dakle, crvena boja jeste neobična i možda pomalo rizična, ali je zato i veoma zanimljiva za poigravanje. U svakom slučaju, lako možete početi sa malim detaljima, a potom ih lako zameniti. Vredi pokušati, zar ne?


Snežana Vranić

ArchiViz/GettyImagesPlus