Boje zidova za dnevnu sobu koje bi trebalo izbegavati

by | September 11, 2023
Boje zidova za dnevnu sobu

Da bi dnevni boravak bio savršeno mesto za opuštanje, neke boje zidova za dnevnu sobu nisu dozvoljene jer kvare utisak o prostoriji ili čak izazivaju nemir.

Boje zidova za dnevnu sobu koje bi trebalo izbegavati

Braon

Zemljani tonovi vezuju se za prirodu i vrlo su popularni u enterijeru. Smatraju se privlačnim jer odišu toplinom ali ova boja za zidove u dnevnom boravku nije najbolji izbor. Braon tonovi mogu uneti u sobu za opuštanje mračan osećaj, naročito ako nema dovoljno dnevne svetlosti.

Ako ste ljubitelj zemljanih tonova, možete se okrenuti izboru nameštaja od prirodnih materijala. S druge strane, kada su u pitanju zidovi, razmislite o nijansama tamnoplave boje.

Zemljano-roze

U poslednjih nekoliko sezona, zemljano-roze boja ne izlazi iz trenda. Čak je ova boja proglašena za jednu od najpopularnijih u 2023. godini. Međutim, čini se da ipak nije pravi izbor za zidove u dnevnoj sobi.

Kako je ovo vrlo nežna i umirujuća nijansa, ona može da stvori previše ženstvenu atmosferu. Iz tog razloga nije dobra opcija za porodične domove. Ako pak težite elegantnom stilu, i dalje možete koristiti ovu boju. Ali oprezno – nikako nemojte farbati sve zidove, već se odlučite za jedan akcentni zid.

Boje zidova za dnevnu sobu: Crna

S jedne strane, crna nije tako loša opcija, posebno jer odiše elegancijom. Ali na zidovima u dnevnoj sobi može biti suviše mračna i učiniti prostor vizuelno manjim. Iz tog razloga, razmislite o farbanju samo akcentnog zida u ovu boju.

Mahovina zelena

Iako je roza boja na vrhuncu tokom ove godine zbog Barbiecore trenda, zeleni tonovi su takođe bili vrlo popularni. Ipak, nijansa zelene koja podseća na mahovinu definitivno nije dobar izbor jer može učiniti da prostorija deluje neuredno i zapušteno.

Žuta

Žuti tonovi su vrlo veseli ali ukoliko čitavu dnevnu sobu ofarbate u ovu boju, može izazvati previše nervoze i energije, a želite da se opustite. Iako je to boja optimizma i motivacije, možda biste trebali da razmislite o dekoraciji u ovoj boji ili o narandžastim tonovima.

 

 


Miljana Momirović

YKvision/GettyImagesPlus