Boje za dnevnu sobu koje će biti najpopularnije ovog leta

Pastelne nijanse, svetle boje i lekovito zelenilo samo su neke od boje kojima želite da ispunite svoj dom. Ove boje za dnevnu sobu učiniće da se osećate odlično.

by | May 19, 2023
boje za dnevnu sobu

Predstavljamo vam boje za dnevnu sobu koje će biti najpopularnije ovog leta. U pitanju su umirujući i nežni tonovi koji će upotpuniti toplu sezonu.

Pastelne nijanse, svetle boje i lekovito zelenilo samo su neke od boje kojima želite da ispunite svoj dom u predstojećoj letnjoj sezoni. One deluju opuštajuće na mozak, ukrašavaju vaš dom i pričaju priču. Ove boje za dnevnu sobu učiniće da se osećate odlično.

Boje za dnevnu sobu koje će biti najpopularnije ovog leta

Sve što nas okružuje utiče na tok naših misli, emocije, reakcije. U kući nas okružuju boje zidova koje sami biramo i zato im treba posvetiti posebnu pažnju. Ukrasite kuću prikladnim, toplim, vedrim bojama kako biste pomogli sebi da se osećate dobro.

Najpopularnije su definitivno: svetlozelena, žuta, topla bela nijansa, boja breskve, vesela narandžasta, ljubičasta i bež. Ove boje su stvorene da ispune domove.

Pastelna zelena

Nežna pastelna nijansa zelene unosi u dom umirujuću atmosferu. Osim što izgleda lepo i slaže se sa svim neutralnim bojama, ona je vrlo praktična, a uz to doprinosi nežnoj atmosferi.

Vesela narandžasta

Ukoliko ipak preferirate toplije nijanse, onda je vesela narandžasta nijansa pravi izbor za vas. Boja drveta i bež nameštaj savršena su kombinacija uz ovu boju koja podiže raspoloženje.

Boje za dnevnu sobu: Nijansa kajsije

Kao vrlo popularna u poslednje vreme se ističe još jedna nijansa narandžaste. U pitanju je, nešto svetlija i nežnija, nijansa kajsije. Mnogi se odlučuju za nju zbog njene tajnovitosti.

Žuta

U prethodnoj deceniji postojao je trenutak kada je žuta boja bila must-have u svakom domu. Ovaj trend se polako vraća, a karakterišu ga svetle nijanse kombinovane sa neutralnim tonovima i prirodnim materijalima.

Bela

Topla bela boja zidova je kao stvorena za sve one koji vole klasiku.  Bela boja je tu da stvori udobne, sveže i jednostavne enterijere u koje će se svako zaljubiti. Minimalizam i jednostavnost sa belom dobijaju posebnu vrednost.

Boja lavande

Svetla nijansa ljubičaste boje unosi eleganciju i otmenost u dom. Uz nju se posebno slaže beli i sivi nameštaj, kao i prozirne bele zavese. Beli plafon i svetlo ljubičasta nijansa stvaraju  kontrast koji privlači pažnju, a senke doprinose da enterijer deluje razigrano. Stvara se nešto hladnija, ali ipak, za visoke temperature odgovarajuća atmosfera koja pre svega izgleda veoma elegantno.

Sa svim ovim nijansama vrlo je lako kombinovati nameštaj, jer su svetle i lako se uklapaju sa svim drugim bojama. Ukoliko imate strah od previše boja, onda birajte belu ili bež.

Oove boje tu su da zadovolje svačiji ukus, ali i da unesu letnju atmosferu u vaš dom. Pravite kontraste ili birajte neutralne tonove kako biste postigli enterijer koji vam se najviše dopada. Nadamo se da će vam ovaj tekst i fotografije pomoći da sa što manje muke izaberete boje za svoju dnevnu sobu.


Jovana Jevtić

Oleksandr Shcherban/Getty Images Plus