5 načina da dodate boje dnevnoj sobi bez krečenja

by | September 22, 2022
kako dodati boje dnevnoj sobi

Farbanje dnevne sobe nije jedini način na koji možete da joj vratite živost ili je učinite koloritnijom. Upoznajemo vas sa 5 načina na koje možete da vratite boje u vašu dnevnu sobu, a da izbegnete velike molerske radove.

Ako svoju dnevnu sobu obojite u smelu nijansu, prostor će se odmah promeniti, ali ovo svakako nije najlakši način da donesete kolorit eneterijeru. Akcenti i elementi dekora u boji uradiće isti posao sa manje truda, a i manje novca.

Ovih pet ideja pokazuje koliko je jednostavno pretvoriti svoju dnevnu sobu iz prigušene u živahnu bez ikakvih većih renoviranja i radova.

 

Fotelje

Unesite boju u nameštaj kroz stolice sa akcentima. Par tamnoplavih somotnih fotelja moda proizvedu efekat ako ih kombinujete sa konstrasnom sofom neutralnih boja. Boja smaragda je takođe uvek dobra opcija, kao i tirkizne fotelje.

 

Police

Otvorene police u neutralnoj boji daju mnoštvo mogućnosti da unesete boje u svoju dnevnu sobu.  Popunite police sa suvenirima sa putovanja, knjigama, keramikom, figuricama. Važno je da kompozicija bude dinamična. Slobodno koristite kontrasne boje.

 

Jastučići

Još jedan efikasan način da dodate boju jeste da na svoju neutralnu sofu postavite pregršt jastučića u upečatljivim bojama. Koristite plavu, žutu, pink, zelenu ili već neku kombinaciju koja se uklapa uz ostale akcente u vašoj dnevnoj sobi.

 

Apstraktne slike

Baš kao na prethodnoj slici, apstraktne slike u bojama su odlično rešenje ako želite dinamiku u vašoj dnevnoj sobi. Pripazite samo da birate linije koje se uklapaju u stil enterijera. Boje  možete kombinovati sa jastučićima.

 

Stilizovanje klupskog stola

Ovo je još jedan odličan način da se poigrate sa bojama. Na svom omiljenom stočiću stvorite živ i raznobojan dizajn koji je dinamičan i privlači pažnju. Koristite sveće, dinamiku, cvetne aranžmane.. Ipak, držite se nekoliko predmeta, ako pretrpate sto, efekat će izostati.

KatarynaBalashiewitz, Urfnguss, RinatKalhindrov, Scovad/GettyImagesPlus