Mali stan veličine 55 m2 potpuno oduševljava svojim kreativnim enterijerom

by | March 11, 2024
Mali stan veličine 55 m2 potpuno oduševljava svojim kreativnim enterijerom

Njegove naizmenično prigušene i puderaste boje, pojačane začinjenom limun žutom notom, vraćaju sjaj ovom stanu u Lionu od 55 m², koji je ponovo posetila dizajnerka enterijera Celia Reubrecht.

Mali stan koji je dizajniran na vrlo kreativan način

Ameli i Pjer-Olivijea su se podjednako dopadali komšiluk koliko i sam stan. Obe umetnice (ona je umetnica tetovaže, a on muzičar) vole ovaj živahni kutak Kroa Rusa, meku solidarnosti: „ To je sedište udruženja za uzajamnu pomoć, posebno za izbeglice, a na trgu ispod našeg kuće, pored zajedničkog povrtnjaka, organizuju se aperitivi sa komšijama i sve vrste prijateljskih događaja. »

Mali stan sa savršenim enterijerom za kreativce

Smešten na 5. spratu, ovaj stan od 55 m², sa visokim plafonima karakterističnim za zapremine Canutovih zgrada, veoma je svetao, bez direktnog pogleda. Ali nedostajala mu je boja. „ Želela bih da od njega napravim pomalo gotički budoar “, objašnjava Ameli dizajneru enterijera Celiji Reubreht, kreatoru studija Craie Craie. Zbog toga je u dnevnom boravku kuhinjski nameštaj crne boje, proširen crno-belim pločicama koje daju prelaz sa sivo-plavim zidovima trpezarijskog prostora. „Želela sam da izbegnem bele zidove što je više moguće, što smatram da nije baš stimulativno u smislu kreativnosti“, objašnjava Ameli.

Otvorena kuhinja sa karakterom

Fronte kuhinjskog nameštaja po meri , otvorene za dnevni boravak, obložene su crnim laminatom. Slavine, Tres Griferia. Ostrvo/trpezarijski sto od uljanog hrasta, Egger, dizajniran po meri. Stemvare, &Klevering u La Maison Craie Craie. Tanjir i tanjir, Popolo. Vrč keramičara Žerara Šatena. Vaza, starinska. „Vendell“ visoke stolice, Sklum. Suspenzija od drveta i pamuka „Sputnjik” Julie Lansom. „Supreme“ crno-bele pločice, 41zero42.

Dnevni boravak za radoznalosti

Prilagođena polica za knjige, Pickavood. Stara porodična vaza. Stona lampa i ogledalo, starinski. Maska, @paulaulart_. Iznad, mezanin služi kao muzička soba. Sofa i pouf, BoConcept. Cvetni jastuci, &Klevering u La Maison Craie Craie; drugi „Agenda“, Hubsch. Šolja, Popolo. Kao tepih, vezeno ćebe „Radu Balmoral“, Le Monde Sauvage. Zidovi ofarbani u “Inchira Blue”, Farrov & Ball.

Umetnički atelje sa staklenim krovom

Radionica je omeđena metalnim staklenim krovom po meri bravara i premazana fluorescentno žutom bojom. „Smela“ stolica, brkovi u La Maison Craie Craie. Tepisi, Maisons du Monde.

Ružičasta soba kao čaura

Spavaća soba je tretirana kao budoar. Na krevetu, „Aodha Madagaskar”, jastuci „James Namib” i „Erevan”, svi iz Le Monde Sauvage. Cvetni jastuk &Klevering. Drveni noćni stočić i zidna lampa od antiknog mesinga. Male vaze od perli, Jardin Paris i isečeni leptir od Claire Laborde.


Borjana Božić

pexels