Dvosoban stan sa multifunkcionalnim dizajnom

by | July 5, 2024
Dvosoban stan sa multifunkcionalnim dizajnom

Da li je moguće transformisati skroman dvosoban stan u savršen dom za mladu porodicu? Kako kombinovati funkcionalnost sa estetikom u skandinavskom minimalističkom stilu? Ovaj dvosoban stan u srcu Moskve pruža odgovore na ova pitanja, ističući se inteligentnim rasporedom i pažljivo odabranim detaljima koji čine svakodnevni život udobnim i inspirativnim

Dvosoban stan: Savršenstvo skandinavskog minimalizma

U srcu Moskve, u modernom stambenom kompleksu “Vavilov dom”, nalazi se stan koji je postao oaza za mladu porodicu pravnika. Sa svojih 69,6 kvadratnih metara, ovaj dvosoban stan je primer funkcionalnog i elegantnog uređenja u skandinavskom minimalističkom stilu. Projektovale su ga arhitekte Ksenija Vauchskaja i Valentina Gračeva iz biroa MANU, sa ciljem da stvore prostor koji istovremeno zadovoljava sve potrebe moderne porodice.

Članak se nastavlja posle reklama

Multifunkcionalnost na kvadrat

Jedan od ključnih izazova bio je optimalno iskorišćenje prostora. Stan je inteligentno podeljen na pet funkcionalnih zona koje su dizajnirane tako da maksimalno koriste svaki kvadratni metar. Od prostrane dnevne sobe do intimne spavaće sobe, svaki deo stana pažljivo je planiran kako bi se obezbedila funkcionalnost bez kompromisa.

Dizajn koji odiše harmonijom

Enterijer stana karakteriše svetlo-sivi ton zidova i topli tonovi hrastovog drveta. Ova kombinacija boja stvara mirnu atmosferu koja je idealna za opuštanje i rad. Nameštaj je biran s pažnjom: od udobnog kauča Cord kompanije Softline, do funkcionalnih komada poput stočića Ferm Living i stolica La Redoute, svaki komad doprinosi harmoničnom skladu prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Dvosoban stan: Praktičnost na prvom mestu

Jedan od ključnih zahteva vlasnika bio je veliki broj prostora za odlaganje. Odgovor na ovaj zahtev su ugrađeni plakari sa zatvorenim vratima koji ne samo da čuvaju prostor čistim, već i efikasno organizuju svakodnevne potrepštine. Ova praktična rešenja su suptilno integrisana u dizajn, čuvajući minimalistički izgled stana.

Članak se nastavlja posle reklama

Razdvajanje prostora bez gubitka svetlosti

Jedan od najinovativnijih aspekata dizajna je staklena pregrada koja deli prostor između kuhinje i dnevne sobe. Ova pregrada omogućava prirodnom svetlu da slobodno prolazi kroz prostor, istovremeno pružajući osećaj privatnosti kad je potrebno. Tako je postignut savršen balans između otvorenosti i privatnosti u zajedničkim prostorijama stana.

Članak se nastavlja posle reklama

Detalji koji čine razliku

Svaki deo stana odiše pažljivo odabranim detaljima koji dodaju lični pečat prostoru. Od umetničkih dela, poput slika umetnika Tima Ilarionova, do keramičkih skulptura Nadje Lihogrud, svaki detalj doprinosi jedinstvenosti i toplini ovog doma.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj dvosoban stan sa svojom multifunkcionalnom i elegantnom arhitekturom ne samo da zadovoljava potrebe moderne porodice, već i postavlja standarde u efikasnom korišćenju prostora. Sa savršenim spojem praktičnosti i estetike, ovaj stan je pravi primer kako dobro dizajniran prostor može transformisati svakodnevni život.


Lisa Anna/pexels.com