Romantika u klasičnoj interpretaciji

by | January 31, 2018
Romantika

Braon-krem boja u stanu uliva osećaj sigurnosti, stabilnosti, topline i gostoprimljivosti. Ove nijanse uglavnom su rezervisane za dnevni boravak, ali u ovom slučaju zastupljene su u svim prostorijama.

Romantika slika 1

Kuhinja prati klasični stil celog stana. Izrađena je od drveta sa radnim pločama od kamena krem boje, koji se pojavljuje i kao obloga zida u kuhinji. Upotrebljeni su sitni pravougaoni komadi kamena složeni horizontalno.

Ove obloge podstiču osećaj toplog i ruralnog, za razliku od preostalog klasičnog nameštaja. Centralni deo kuhinje zauzima radna površina sa prostorom za obedovanje. Hi-tech tehnički uređaji: frižider, rerna i šporet, metaliksive su boje.

Romantika slika 2

U  dnevnom boravku  krem boja je razbijena narandžastim detaljima: jastucima, lampom i slikom.

Romantika slika 3

U  spavaćoj sobi za ovaj isti efekat upotrebljena zelena boja ćebadi, slika i jastuka. Ovo je jeftin i veoma praktičan način na koji se bez mnogo ulaganja sekundarnim jarkim bojama u neutralnom okruženju braon, krem i bele daje upečatljiv ton celoj prostoriji.

Na zidove je postavljena drvena bela obloga visine 1 m. Ispred mekog kreveta je škrinja od punog drveta za odlaganje posteljine. Celokupna stolarija u ovome stanu je bele boje, dok su kao zaštita od prekomerne svetlosti iskorišćeni venecijaneri.

Romantika slika 4

Ružičastu boju povezujemo s ljubavlju. U dekorisanju enterijera ona se preporučuje u spavaćoj sobi jer deluje opuštajuće i umirujuće. Za dečju sobu izabrana je upravo ova boja koja se pojavljuje na zavesama, volančićima na jastucima, stolici i na sitnim motivima na tapetama.

Romantika slika 5

Kupatilo bez hi-tech elemenata, mermera i staklenih elemenat a odiše romantikom i retro duh om. Najupečatljiviji su oblici tuš baterije, slavine i  kade, dok zanimljivo deluju i roza vodonepropusne tapete sa cvetnim motivima.

Danas, kada se teži visokoj tehnologiji u svim aspektima života, pa i pri opremanju enterijera, retko možemo da vidimo tuš-zavesu na navlačenje i drvenu borduru na zidu koja razdvaja različite dezene tapeta. Međutim, savremeni koncept uređenja klasičnih stanova dopušta i ove vrste kombinacija.

Tekst: Brava Casa
Foto: Shutterstock