Kolekcija nameštaja inspirisana modelom Fiat 500

by | November 2, 2013
Kolekcija nameštaja

Ova jedinstvena, raznolika kolekcija nameštaja inspirisana Fiatom 500 iz 1957. godine poziva vas da utonete u sedišta tog automobila i odvezete se put prošlih vremena. 

Setovi nameštaja se sastoje od stola (Picnic), konzole (Cheers) i sofe (Panorama), koje su dizajnirali kompanija Meritalia i Lapo Elkan, brat Džona Elkan, predsednika kompanije Fiat.

Fiat 500 Roze sofa

Sto Picnic sadrži frontalne delove  Fiata 500. Bočni točkovi su od fleksibilnog poliuretana elastomera koji ima završnu mat crnu obradu.

Cheers konzola ima osnovnu strukturu u obliku listova koji reprodukuju prednji deo Fiata 500. Gornji deo je od kaljenog stakla koji je dodatno pričvršćen na bazu  poliranim aluminijumskim podupiračima, a dostupan je u tri visine.

Konzola Fiat 500

Sofa Panorama ima čelični okvir čije su dimenzije približne veličini i obliku prednjeg dela automobila. Mekano sedište i naslon napravljeni od poliuretana različitih gustina, što ga čini posebno udobnim za sedenje.

Sofe Fiat sofa

Sofe su presvučene tkaninom ili kožom, sa štepom i geometrijskim šarama, bočnim točkovima, tako da izgledaju veoma elegantno.

Zelene Fiat sofe

Ova kolekcija ne zahteva da je napunite benzinom ili da je vozite, samo treba da odlučite gde ćete je parkirati. 

Izvor: dekrisdesign.com